NA BIJENALU 25 UMETNIKA: Likovna jesen u Somboru NA BIJENALU 25 UMETNIKA: Likovna jesen u Somboru
subota, 05 novembar 2022 06:21

NA BIJENALU 25 UMETNIKA: Likovna jesen u Somboru

UMETNIČKI radovi 25 umetnika i umetnica biće predstavljeni na ovogodišnjoj manifestaciji “Likovna jesen” u Somboru, koja će biti otvorena u subotu u Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor.

Bijenale će obuhvatiti tri umetničke celine: slikarsku – gde će biti prezentovani radovi osamnaest slikara, zatim video celinu sa radovima sedam umetnika i treću „Strit art“ celinu, koju je Kulturni centar “Laza Kostić” iz Sombora, organizator manifestacije, uveo od 2016. godine. Takođe, biće predstavljen i mural, koji je osmislila i oslikala umetnica Marija Šoln.

- Umetnici pozvani da izlažu na Likovnoj jeseni su, svako na svoj način, posvećeni razlizličitim temama, ali bez obzira na vrstu umetničke preokupacije, oni uvek obraćaju pažnju na razvoj koji se dešava u svetu kao i na trenutnu situaciju u društvu. Sa sve većim uticajem liberalizma i globalnog kapitalizma, postavlja se pitanje kako se umetnost u takvom svetu može pozicionirati i kako umetnici svojim delovanjem mogu doprineti promenama koje su neophodne, posebno unutar umetničkog sistema u našoj zemlji – ističe Slavica Žarković, jedna od selektora ovogodišnje Likovne jeseni.

Podsetimo se, “Likovna jesen” je nastaladavne 1963. godine na ideju i inicijativu jednog od najpoznatijih slikara jugoslovenske umetnosti, Somborca Milana Konjovića.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.