petak, 23 april 2021 07:12

U Somboru održan sastanak Poslovnog udruženja "Pijaca Srbije"

Sastanak Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“ održan je danas u Somboru, u okviru kog je održana redovna sednica skupštine udruženja na kojoj je učestvovalo 19 predstavnika pijačnih uprava gradova iz cele Srbije.

Učesnici sastanka razmatrali su izveštaj o radu za prošlu godinu, program rada za ovu godinu, a održana je i tematska rasprava o postignutim i očekivanim rezultatima.

Izvršni direktor Poslovnog udruženja „Pijace Srbije“ Savo Duvnjak istakao je da je jedan od glavnih ciljeva današnjeg sastanka dogovor o prioritetima na kojima će raditi sve pijačne uprave.

„Radili smo jedno veliko istraživanje, to je sad već drugo od početka pandemije, o poslovanju preduzeća koja se bave pijačnom delatnošću u Srbiji, na poprilično velikom uzorku od oko 40 pijačnih uprava koje imaju više od 50% tržišnog udela u Srbiji. Što se nekih statističkih pokazatelja tiče, mogu da kažem da je promet na pijacama prošle godine pao za 6,3% što je nesumnjivo neposredna posledica pandemije, jer kao što znate pijace u proseku u Srbiji prošle godine nisu radile najmanje 30 dana. Imamo i nekih evidentiranih padova kada je u pitanju iskorišćenost kapaciteta i kada je u pitanju procenat naplate jednog dela pijačnih uprava, koji naravno osciliraju u zavisnosti od grada do grada i to su pokazatelji o kojima ćemo svakako razgovarati analizirati ih i pokušati da se pripremimo za ono što nas u budućnosti očekuje“ rekao je Duvnjak.

Domaćin današnjeg susreta bilo je Javno komunalno preduzeće „Prostor“ Sombor. Prisutne je ispred Grada Sombora pozdravio član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije Miroslav Kovačić.

Nakon sastanka koji je održan u zgradi Županije, predstavnici pijačnih uprava obišli su somborsku pijacu „U lancima“ čija rekonstrukcija je završena početkom 2021. godine.

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.