subota, 17 april 2021 06:28

Predstava “Semper idem” na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Narodno pozorište u Somboru učestvovaće na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine. Zbog epidemijske situacije, predstave će se igrati na matičnim scenama. Somborci će učestvovati sa dve predstave, a najavljuju i četvrtu premijeru u ovoj sezoni.video icon
Višestruko nagrađivana predstava “Semper idem”, rađena po tekstu Đorđa Lebovića, a u režiji Gorčina Stojanovića, predstava je koju će Narodno pozorište Sombor izvesti na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

“Festival počinje 19. aprila i trajaće nedelju dana. Devet profesionalnih pozorišta Vojvodine učestvuje i predstave će se igrati na matičnim scenama. Naše pozorište predstavu izvodi 20. aprila”, kaže Ivana V. Jovanović, NP Sombor, glumica.

Predstava “Semper idem” traje šest sati. Izazov je to kao za publiku, tako i za glumce.

“Neminovno moram da kažem kako publika mora imati koncentraciju da nas gleda šest sati, tako mi moramo imati duplo veću koncentraciju, energiju i mentalnu snagu da predstavu održimo punih šest sat”, kaže Ivana V. Jovanović.

Na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine biće i Travnička hronika u režiji Nikite Milivojevića, rađena u koprodukciji sa Srpski narodnim pozorištem iz Novog Sada i koja će u sklopu festivala biti prikazana u Novom Sadu.

Uprkos epidemiji Narodno pozorište Sombor najavljuje i četvrtu premijeru u ovoj sezoni.

“Reč je o komadu Usamljeni zapad Martina Mekdone u režiji mladog Stefana Gajića, kome će ovo biti diplomska predstava. Pripreme traju dva meseca i premijera će biti 15. maja”, kaže Bojana Kovačević, NP Sombor, upravnica.

U somborskom teatru nadaju se da će na kraju ove sezoni organizovati i tradicionalni pozorišni maraton koji je prošle godine otkazan zbog pandemije.

Izvor: RTV

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.