četvrtak, 15 april 2021 07:53

Svečano uručeni ugovori o stipendiranju najperspektivnijim somborskim sportistima

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković danas je svečano uručio ugovore o stipendiranju najperspektivnijim somborskim sportistima.

Grad Sombor je preko Konkursa za sport za 2021. godinu dodelio 28 stipendija i to: 12 kadetskih u iznosu od 8 hiljada dinara, 7 juniorskih u iznosu od 9 hiljada i 9 seniorskih u iznosu od 10 hiljada dinara mesečno.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković obrativši se sportistima istakao je da će zajednički napori doprineti da Sombor na sportskoj mapi bude prepoznat kao lider.

„To je samo jedan delić od ukupnih izdvajanja za sport na godišnjem nivou. Naime, u budžetu za ovu godinu smo za sport i omladinu opredelili ukupno 172 miliona dinara. Tim sredstvima će biti finansirani sportski klubovi, programi Sportskog saveza, programi u oblasti školskog sporta, zatim, finansiraćemo nabavku sprava i druge opreme za vežbanje i trenažne procese, a značajna sredstva ćemo uložiti u objekte i poboljšanje infrastrukturnih uslova za odvijanje sportskih aktivnosti, treninga i takmičenja. Naravno, sve ovo činimo jer imamo očekivanja od vas sportista da svojim rezultatima opravdate zajedničke napore svih nas i da Sombor na sportskoj mapi bude i poznat i prepoznat kao lider. Siguran sam da ćete vredno trenirati i ispuniti naša očekivanja, a u prilog tome su i činjenice koje se tiču vaših prošlogodišnjih rezultata koji su vas opredelili da danas budemo zajedno na ovom mestu povodom dodele ugovora o stipendiranju najperspektivnijih sportista!“ poručio je Ratković sportistima.

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.