nedelja, 11 april 2021 11:03

Izgradnja fabrike vode u Bačkom Monoštoru u samom finišu

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalnih delatnosti i investicija Miroslav Kovačić obišli su danas radove na izgradnji fabrike za preradu vode u Bačkom Monoštoru.

Postrojenje za preradu vode za piće radiće po principu zatvorenog sistema, gde je celokupan proces zaokružen i gde se ni jedna kap vode ne odbacuje već ponovo vraća u sistem na preradu, a ovakav sistem se prema rečima direktora JKP „ Vodovod“ Bezdan Dejana Kubatova po prvi put primenjuje u Srbiji.

„Fabrika za preradu vode u Bačkom Monoštoru je u samom finišu posla. Ostalo nam je još nekih realno mesec – mesec i po dana ozbiljnog posla, nakon toga ćemo ulaziti u finiš gde ćemo vršiti ostale pripreme za puštanje u rad. Završetak radova, što se mehanike tiče i što se tehnologije tiče, očekujemo krajem aprila ili početkom maja, nakon toga ćemo početi sa tehničkim pripremama za puštanje u rad i sa probama rada“ rekao je Kubatov.

Gradonačelnik Antonio Ratković istakao je da radovi idu dobro i da će svi rokovi koji su zadati biti ispoštovani.

„Mi iskreno očekujemo da bi početkom juna meseca trebalo da krene da se ova prečišćena voda pušta u sistem i da konačno stanovnici Bačkog Monoštora dobiju pijaću vodu. Ove godine dobili smo i sredstva za buster stanicu u Staparu od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i očekujemo da će krenuti radovi na izgradnji ove buster stanice, te da će, pored građana Monoštora, i građani Stapara i Doroslova konačno dobiti pijaću vodu u svojim naseljenim mestima“ poručio je gradonačelnik Ratković.

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.