četvrtak, 08 april 2021 05:56

„Posadi svoj hlad“ – u petak podela besplatnih sadnica građanima Sombora

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, Grad Sombor i kompanija Apatinska pivara su se pridružili nacionalnoj akciji „Posadi svoj hlad“ i ovom prilikom obaveštavamo vas da će biti organizovana javna podela 300 sadnica belog jasena u petak, 9. aprila, u 12 časova na Trgu Svetog Trojstva u Somboru. Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovorne kompanije Apatinska pivara, koja na ovaj način želi da doprinese ozelenjavanju mesta gde živimo. Istog dana širom Srbije biće podeljeno 30.000 sadnica.

„Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji naš plan je da u narednim godinama podelimo 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas. Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo“, kažu organizatori akcije NVO Zeleni razvojni centar.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator.

Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije „ Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Svaka sadnica sadrži uputstvo za sadnju i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje. Za sugrađane koji bi želeli da učestvuju u akciji, ali nemaju odgovarajući prostor obezbeđena je posebna lokacija za sadnju. Posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, a jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.