sreda, 31 mart 2021 07:03

U Zapadnobačkom okrugu povećanje broja obolelih od korona virusa

U Zapadnobačkom okrugu primetno je povećanje broja obolelih od korona virusa, kažu lekari, a prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Somboru je 339 aktivnih slučajeva, u Kuli 466, u Odžacima 229 i Apatinu 185 obolelih. Kada je reč o podacima o revakcinaciji, u Zavodu navode da je obe doze vakcine na teritoriji grada Sombora primilo 10.735 građana, u Kuli 2.574, u Apatinu 2.430 i Odžacima 2.225 građana.video icon
Ovih dana u Somboru se obavlja revakcinacija, obe doze primilo je 10.735 građana, najviše od svih mesta u Zapadnobačkom okrugu, gde je ukupno revakcinisano 17.964 osobe.

U Kovid ambulantama kažu da je sve više pregleda i sumnji na slučaj, a u okrugu je trenutno preko 1.200 obolelih od korona virusa.

Na Odeljenju za kovid pozitivne pacijente u somborskoj Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simonović" leči se 46 pacijenata, kažu za RTV u bolnici i dodaju da su tri pacijenta na respiratoru, a tri na neinvazivnoj ventilaciji.

Dr Zdravko Hlodik, koordinator masovne imunizacije u Somboru kaže: "Revkacinišemo danas sinofarmovom vakcinom, a za sutra je predviđena fajzerova, takođe revakcinu radimo i sa Sputnjik-V vakcinom. Od četvrtka krećemo sa vakcinacijom vakcinom ruskog proizvođača i to prva doza i očekujemo spiskove za početak vakcinacije sa fajzerovom vakcinom. Što se tiče somborske teritorije, vakcinisano je prvom dozom 14.925 građana što je 22,5 odsto, od toga je u potpunosti vakcinsano 17,25 odsto građana starijih od 18 godina".

Za nedelju dana je u somborskoj Kovid ambulanti obavljeno je 472 pregleda što je, kako kažu, slika ponovljena iz prvog talasa pandemije, tako je 132 lica bilo pozitivno na Kovid – 19, a zbog težine kliničke slike je prema Opštoj bolnici upućeno 70 pacijenata.

Izvor: RTV

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.