Somborske vesti

ZBOG MRAKA I MAGLE NIKO NIJE VIDEO UBICU Marka iz Sombora svirepo ubio PSIHOPATA?

Ubica Marka Đurovića (28) koji je izboden u ponedeljak uveče u Somboru, i to pred ocem, još nije identifikovan, a istražitelji veruju da je mladića usmrtio psihijatrijski bolesnik.

- Ubijeni mladić nije imao problema sa zakonom, niti je bio konfliktna ličnost. Sam način ubistva, u javnosti, na ulici, pred ocem žrtve, ukazuju da je zločinac psihopata i da je iz Sombora, možda čak i iz kraja gde je Marko nasmrt izboden nožem - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

Naš sagovornik napominje da je ubica posle zločina pobegao pored zgrada, da je znao tačno gde su prolazi, što ukazuje da poznaje dobro teren, možda čak i stanuje u tom kraju grada.

- Žrtvu je, verujemo, odabrao nasumice jer da je kojim slučajem Marko imao nekih supranika, pa makar i u ljubavi, taj ga verovatno ne bi ubio pred ocem, već bi čekao da bude sam i na nekom mračnom mestu. Iz tog razloga verujemo da je ubica psihopata. U vreme ubistva bila je gusta magla, tako da ni otac ubijenog, ali ni ostali koji su se zatekli u blizini nisu mogli detaljno da opišu zločinca koji je šetao naoružan nožem. Uz to su i snimci video-nadzora upravo zbog magle bili loši. Iako verujemo da ubica ima psihičkih problema, možda se ranije i lečio. Potraga za njim ide "ručno", jer medicinske ustanove, zbog zaštite podataka ličnosti, ne smeju da otkriju identitet psihički obolelih građana - dodaje naš izvor.

Marko Đurović je u ponedeljak uveče, oko 18 sati, s ocem Draganom izašao, i planirali su da posle kupovine u apoteci odu u kafić na piće. Kada su izašli iz apoteke, u Prvomajskom bulevaru, ispred njih se pojavio nepoznati muškarac sa kapom na glavi i mrmljajući prišao Marku, koji ga je malo odgurnuo u stranu. Nepoznati muškarac međutim tada nožem ubada Marka, i to nekoliko puta.

Dragan je video da Marko pada i pokušao je da mu pomogne, ali mu je sin rekao: "Tata, ovaj me ubode nožem, čuvaj se". Tek tada je Dragan ugledao nož u rukama ubice, koji je uspeo da pobegne. Pozvao je Hitnu pomoć i policiju, da pomognu njegovom sinu, ali je Marko pao pre nego što je ušao u apoteku.

Ekipa Hitne pomoći je brzo stigla, ali je samo mogla da konstatuje smrt mladića, koji je samo dan ranije proslavio 28. rođendan. Marko Đurović sahranjen je danas u Somboru.

Izvor: blic.rs

Top