Somborske vesti

Veličanstven koncert u Somboru

 

Ni vremenske (ne)prilike, ni promena mesta održavanja koncerta u poslednjem trenutku, nisu uticale na veličanstvenu atmosferu drugog koncerta povodom 95. rođendana Radio Beograda u Somboru.

Pred oko hiljadu posetilaca u Gradskoj hali „Mostonga“ Sportskog centra u Somboru Simfonijski orkestar i Hor RTS-a pod upravom maestra Bojana Suđića izveli su dvočasovni program pod nazivom „Klasiku, molim!“.

Na programu koncerta bila su najpoznatija dela domaćih i inostranih autora umetničke muzike. Hristić, Bize, Konjović, Verdi, Borodin, Vagner, Orf i drugi u izvođenju članova Simfonijskog orkestra i Hora RTS našli su put do publike.

Kroz predstavlje kompozicija domaće i svetske muzičke baštine mogla su da se prate izvođenja koja su obeležila neke od ključnih trenutaka u istoriji Radio Beograd tokom više od devet decenija postojanja.

Voditelji programa Aleksandra Paladin i Ranko Stoilović prigodnom i sadržajnom pričom su proveli prisutne kroz najznačajnije trenutke u istoriji jednog od najstarijih radija u Evropi.

Koncert povodom 95 godina Radio Beograda u gradu sa dugom kulturnom tradicijom, Somboru, organizovan je u saradnji i uz veliku pomoć gradske uprave, a zadovoljna publika – pravo je zadovoljstvo svim učesnicima.

Oni koji nisu mogli večeras da budu prisutni na događaju, program „Klasiku, molim!“ pratili su u direktnom prenosu na talasima Radio Beograda 3 i na RTS Planeti, a odloženi snimak večeras na Radio Beogradu 1.

Izvor: RTS

Top