Somborske vesti

Utvrđena jeprezentativnost Sindikata „Sloga“ u Gerontološkom centru Sombor

14. juna 2019. godine utvrđena je reprezentativnost Sindikata „Sloga“ Gerontološki centar Sombor.

Zaposleni u ovoj ustanovi socijalne zaštite prepoznali su kvalitet i istinsku borbu „SLOGE“ za prava radnika, te su ukazali poverenje učlanivši se u sindikat, što je dovelo da sindikalna organizacija, u veoma kratkom roku od dana osnivanja, postane reprezentativna.

Najveći doprinos ovakvom uspehu duguje se predsednici sindikata „Sloga“ u toj ustanovi Kseniji Majstorović koja je sa svojim timom u rekordnom roku pridobila poverenje radnika.

„Iskreno se nadam da će nam ova reprezentativnost poboljšati napore u ostvarivanju socijalnog dijaloga u ustanovi i omogućiti da što pre započnemo pregovore za zaključivanje Pojedinačnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Gerontološkom centru Sombor, a sve u cilju unapređenja socijalnog i materijalnog položaja zaposlenih i zaštiti radnih prava“ – ističe Ksenija Majstorović.

„Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ postoji osam godina i njegovo članstvo je za ovo kratko vreme naraslo na desetak hiljada članova. Reprezentativan je u mnogim velikim gradovima širom Srbije, kao i u najvažnijim državnim zdravstvenim ustanovama. Ovo je prva sindikalna orgaizacija, formirana na području Grada Sombora i Zapadnobačkog okruga u porodici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, koja je ostvarila reprezentativnost“ – istakao je Željko Dimović, predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ za Zapadnobački okrug.

Još vesti iz kategorije...

Top