Somborske vesti

U MZ Venac održan "Otvoreni dan" - Gradonačelnica razgovarala sa građanima

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović juče je sa saradnicima u prostorijama Mesne zajednice „Venac“ razgovarala sa građanima ove mesne zajednice.

Ovo je samo jedan u nizu ovakvih sastanaka u okviru akcije „Otvoreni dani“ koji se organizuju svake prve subote u nekoj drugoj mesnoj zajednici na teritoriji Grada Sombora.

Stanovnici MZ „Venac“ predočili su gradonačelnici različite predloge za poboljšanje života na teritoriji mesne zajednice, ali i celog grada. Na razgovor sa gradonačelnicom došlo je desetak građana, a najviše su se interesovali za bezbednost saobraćaja i to za projekat i idejno rešenje kružnog toka kod „vatrogasnog“, usporavanje saobraćaja u vencu, spajanje biciklističke staze oko venca, kao i za izgradnju novih parking prostora. Nekoliko pitanja ticalo se rešavanja atmosferske kanalizacije u pojedinim ulicama centra grada. Građane je interesovala zaštita starog gradskog jezgra i održavanje fasada. Postavljeno je i pitanje o obnovi „Kronić palate“ za šta je gradonačelnica odgovorila da je gradska vlast svesna problema i da u skladu sa svojim ovlašćenjima radi na rešavanju, s obzirom da se zgrada nalazi u državnom vlasništvu. Nekoliko pitanja ticalo se poboljšanja javne rasvete u pojedinim delovima centra grada.

Na poziv Kabineta gradonačelnice građanima koji osećaju zabrinutost u vezi sa boravkom migranata u Somboru da se ovom prilikom obrate sa nedoumicama nije bilo postavljenih pitanja.

Uz gradonačelnicu Dušanku Golubović na prijemu građana u MZ „Venac“ bili su gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti i investicije Miroslav Kovačić, glavni gradski urbanista Milan Stojkov, načelnica Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Rosana Krstić, direktor JKP „Prostor“ Sombor Goran Nonković, direktorka JKP „Vodokanal“ Sombor Jasmina Bobić, direktor JKP „Zelenilo“ Sombor Momir Mioković i direktor Centra za socijalni rad Mihajlo Škorić, a ispred Policijske uprave Sombor Mile Suzić.

Kako bi izašla u susret potrebama građana, gradonačelnica će nastaviti da obilazi mesne zajednice Grada Sombora. Građani koji nisu u mogućnosti da dođu na ove sastanke, a imaju želju da se obrate gradonačelnici, pitanja u pisanoj formi mogu predati u svoju mesnu zajednicu, ili poslati na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., nakon čega će odgovor od gradonačelnice dobiti u pisanoj formi na svoju kućnu adresu.

Top