Somborske vesti

U Monoštoru održana javna rasprava o programskim sadržajima RTV-a (VIDEO)

U Bačkom Monoštoru Programski savet JMU Radio Televizije Vojvodine održao je javnu raspravu o programskim sadržajima radija i televizije. 

Informisanje društveno osetljivih grupa, dece, omladine, manjinskih zajednica, život na selu bile su teme javne rasprave o programskim sadržajima pokrajinskog javnog servisa održanog u Bačkom Monoštoru koji kako su s ponosom istakli meštani živi multikulturalnost.

Ivan Petrović, predsednik UO KUD-a "Beaša Rumunka" u Bačkom Monoštoru ističe sadržaje u romskim emisijama koji se bave obrazovanjem i kulturom podsećajući na dugogodišnju saradnju sa RTV.

"Od samog početka rada udruženja bili smo praćeni od stane romske redakcije RTV, šta više prve savete, prve sastanke oko organizovanja da to bude nešto romsko imali smo sa Perom Nikolićem", ispričao je, između ostalog Ivan Petrović.

Marija Mrgić ističe da više prati televizijski program i to emisije obrazovnog karaktera u kojima su učestvovali i najmlađi Monoštorci.

"Mislim da je interesantno to što imamo dobru saradnju sa dopisnicima RTV-a, te u potrazi za prilozima, bilo da ih dopisnici predlože ili mi, meštani, razvijamo još bolju saradnju", izjavio je on.

Pohvale informativnom programu, ističući Dnevnik u 17 časova, uputio je Stipan Benić iz Bačkog Monoštora. Teme iz oblasti kulture i života sela su dobro ispraćene u brojnim emisijama, ali ističe sve aktuelniji problem.

"Mi se suočavamo sa problemima maloletničke delikvencije, vandalizma. Mislim da na ovu temu nemamo dovoljno edukativnih emisija za roditelje, pre svega. Mislim da bi ovoj temi trebalo posvetiti mnogo više medijske pažnje", kazao je on.

Zdenka Mitić iz Bačkog Monoštora je članica Programskog saveta RTV-a i istakla je da na javnoj raspravi u Bačkom Monoštoru očekuje dosta interesantnih predloga, saveta i tema koji će moći obogatiti programske sadržaje RTV-a.

"Teme koje treba da budu više propagirane kroz programe se upravo tiču sela i dobrih primera koje imamo u našem selu", istakla je Mitićeva.

Po završetku ciklusa javnih rasprava, programski savet sačinjava izveštaj koji se dostavlja rukovodsvu programske kuće.

"I oni na osnovu preporuka koje daju članovi programskog saveta i na osnovu onoga što čujemo na raspravama u Vojvodini, unose novine u svoj program", objasnila je Maja Petrović, predsednica Programskog saveta RTV.

Bila je ovo prilika da se urednicima posebno skrene pažnja na određene programske sadržaje u cilju kvalitetnijeg i sadržajnijeg programa pokrajinskog javnog servisa.

Izvor: RTV

Tagovano

Još vesti iz kategorije...

Top