Somborske vesti

Tridesetak građana došlo je da razgovara sa gradonačelnicom Dušankom Golubović u MZ Gornja Varoš

Akcija pod nazivom „Otvoreni dani“, koja se održava svake prve subote u mesecu u nekoj drugoj mesnoj zajednici, u subotu 2. novembra održana je u prostorijama mesne zajednice „Gornja Varoš“. Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je sa timom svojih saradnika primila građane koji su želeli lično da razgovaraju sa njom i iznesu svoje probleme, zahteve, predloge i nedoumice.

Na današnji sastanak sa gradonačelnicom došlo je tridesetak građana, koji su predočili različite predloge za poboljšanje života u Mesnoj zajednici „Gornja Varoš“, a bilo je i molbi za rešavanje ličnih problema. Najviše građana interesovalo se za asfaltiranje ulica, za šta su dobili odgovor da je izrađena evidencija neasfaltiranih ulica u celom Somboru, da se određuju prioriteti i da se u skladu sa tim pristupa asfaltiranju ili posipanju tucanikom. Bilo je i pitanja o uređenju trotoara, biciklističke staze u Batinskoj ulici, i poboljšanje rasvete uz nju. Građani su se interesovali i za uvođenje vodovoda i kanalizacije u pojedine ulice. Nekoliko pitanja postavljeno je za izgradnju kružnog toka na raskrsnici ulica Solunskih boraca i 12. vojvođanske udarne brigade, za šta su dobili odgovor da je to u interesu grada, ali da su nadležni Putevi Srbije. Predočen je i problem neimenovanih ulica, za šta su upućeni da je rešavanje u toku i da stanovnici ulica koje nisu imale nazive i koji nisu imali kućne brojeve mogu u SUP-u besplatno da promene te podatke u dokumentima.

Uz gradonačelnicu Dušanku Golubović na prijemu građana u MZ „Gornja Varoš“ bili su načelnica Gradske uprave grada Sombora Helena Roksandić Musulin, gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti i investicije Miroslav Kovačić, direktor JKP „Prostor“ Sombor Goran Nonković, direktorka JKP „Vodokanal“ Sombor Jasmina Bobić, direktor Centra za socijalni rad Mihajlo Škorić, direktor JKP „Zelenilo“ Sombor Momir Mioković i načelnica Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Rosana Krstić.

Kako bi izašla u susret potrebama građana, gradonačelnica će nastaviti da obilazi mesne zajednice Grada Sombora. Sledeći ovakav sastanak održaće se 7. decembra u Mesnoj zajednici „Kolut“. Građani koji nisu u mogućnosti da dođu na ove sastanke, a imaju želju da se obrate gradonačelnici, pitanja u pisanoj formi mogu predati u svoju mesnu zajednicu, ili poslati na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., nakon čega će odgovor od gradonačelnice dobiti u pisanoj formi na svoju kućnu adresu.

Još vesti iz kategorije...

Top