Somborske vesti

Trideset godina osnovne škole Dositej Obradović

Škola za osnovno obrazovanje „Dositej Obradović“ iz Sombora obeležila je 30 godina uspešnog rada i poslovanja. Tim povodom u Narodnom pozorištu Sombor održana je svečana priredba na kojoj su osim zaposlenih i učenika ove škole prisustvovali i predstavnici Grada Sombora kao i brojni saradnici škole.

Ovaj značajan jubilej u ime Grada Sombora čestitao je Nemanja Sarač, član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja. On je prilikom obraćanja prisutnoj publici, čestitao 30 godina uspešnog rada škole poželevši im mnogo ovakvih proslava i još mnogo generacija uspešnih đaka.

Kao bivši učenik škole Dositej Obradović, Sarač kaže da ovih 30 godina vidi kao 30 godina konstantnog napredovanja. Takođe, ističe da će škola kao i do sad, za svoj napredak imati punu podršku grada Sombora.

Škola „Dositej Obradović“ dobila je naziv po srpskom prosvetitelju i reformatoru revolucionarnog perioda nacionalnog buđenja i preporoda koji je radio na prosvećivanju svog naroda.

Kao i uvek, za svaki dan škole, deca su pripremila adekvatan program, a na publiku je najveći utisak ostavila predstava koja oslikava 30 godina rada škole, period kroz šta je sve škola prolazila, kao i sve društvene situacije koje su pratile njen rad.

U prepunoj Sali narodnog pozorišta, gosti su svojim prisustvom uveličali važan jubilej za ovu školu, a nakon priredbe, uručeni su prigodni pokloni i zahvalnice najistaknutijim radnicima i učenicima ove škole.

Još vesti iz kategorije...

Top