Somborske vesti

Somborska Gimnazija oprema digitalni kabinet

FONDACIJA Gimnazije "Veljko Petrović" u Somboru pokrenula je akciju "Nacionalni dan davanja 2019", sa ciljem prikupljanja sredstava za nabavku opreme i osavremenjavanja kabineta za nastavu. Cilj Fondacije je u funkciji sve većeg interesovanja učenika završnih razreda osnovnih škola za IT smer, kao i pripremu talentovanih đaka za biologiju i hemiju, odnosno za inovativne modele učenja u somborskoj gimnaziji.

- Prošle i ove godine upisano je po 20 učenika na IT smer, sledeće želimo još 40, a za postizanje toga cilja, potrebno je opremiti kabinete za pripremu sa digitalizovanom opremom. Tokom kampanje želimo da prikupimo oko 900.000 dinara za nabavku inovativnih nastavnih pomagala - navode iz Fondacije Gimnazije "Veljko Petrović".

Za postizanje cilja, kako kažu, nepohodna im je pomoć pojedinaca, institucija i preduzetnika Sombora, koji shvataju važnost kupovine inovativnih nastavnih sredstava za razvoj grada. Kako saznajemo, zahvaljujući kampanji koja je u toku, više od polovine sredstava je prikupljeno. Akcija će trajati do 9. oktobra.

- Grad Sombor podržava ovu akciju, a kao predstavnik Gradske uprave apelovao bih na sve privrednike, na sve ljude dobre volje, da se uključe u akciju, jer ako se uključimo dovoljno, ova akcija može da ima širok odjek, a tiče se naše lokalne zajednice i naše dece. Stoga, još jednom apelujem na sve dobre ljude da pomognu da ovaj projekat uspe - kazao je Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora, prilikom promocije kampanje.

Inače, Gimnazija "Veljko Petrović" uskoro će obeležiti 150. rođendan.

DONACIJA

SVI koji žele da se uključe u akciju za opremanje novog IT kabineta u Gimnaziji "Veljko Petrović", to mogu da učine uplatom i putem SMS, na broj 4540. Cena poruke iznosi 100 dinara.

Izvor: novosti.rs

Top