Somborske vesti

Somborka Bojana Marić bronzana na prvenstvu Srbije u ultramaratonu

Prvu državnu medalju u 2019. godini za Atletsko rekreativni klub ‘’Somaraton’’ Sombor osvojila je Bojana Marić koja je u subotu 09.03.2019. godine u Beogradu na Adi Ciganliji istrčala treće mesto na prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 6h koje je održano u organizaciji Ark Eko maraton iz Beograda i Atletskog saveza Srbije.

Bojana Marić je za šest sati istrčala 58,6 kilometara što je bilo dovoljno za treće mesto u ženskoj konkurenciji i za više nego uspešan debi ove somborska trkačice na ultramaratonskoj distanci.

Trkački vikend nastavljen je u nedelju šestim Novosadskim krosom - trčim za dečji osmeh koji se održao u u Novom Sadu u Kameničkom parku u organizaciji AK Apatin, a u saradnji sa OAK Novi Sad. Atletska trka Trčim za dečiji osmeh predstavlja trku humanitarnog karaktera koja je ove godine održala po šesti put. Programom trke predviđene su dve distance: na 4 i na 10 kilometara.

Nastupe na ovoj trci imali su i članovi Atletsko rekrativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor koji su uspešno istrčali jednu od ove dve distance i tako uspešno istrčali još jednu test trku pred početak ovogodišnje sezone. Novosadski kros istrčali su: Ena Horvat, Marina Brbaklić Tepavac, Nataša Sič, Lea Sič, Zoran Nikolić, Danijel Šokac, Atila Sič i Miroslav Liščević.

Još vesti iz kategorije...

Top