Somborske vesti

Somborka Aleksandra Tepavac okitila se bronzom

Nastup naših najboljih boksera juniora na Evropskom prvenstvu u rumunskom Galatiju rezultatima neće ući u anale plemenite veštine u Srbiji, ali je svakako pod reflektore sportske javnosti u našoj zemlji pozicionirao Aleksandru Tepavac, članicu Bokserskog kluba Sombor, koja je svoj iznenađujuće dobar nastup završila u polufinalnim borbama kategorije do 63 kilograma.

Aleksandra je u meču za finale izgubila od kasnije najbolje juniorke Starog kontinenta, Italijanke Viole Piras i on je jedina od naših juniora osvojila medalju. Piras se dokopala kontinentalnog trona pošto je sa 3:2 savladala Irkinju Kristinu Vini Mekdonah, a uz našu Aleksandru Tepavac, u kategoriji do 63 kg, bronzu je osvojila i Ani Manukjan iz Nemačke.

- Ovo je najveći uspeh bokserskog kluba Sombor od osnivanja, odnosno od 1947. godine. Aleksandra je tek godinu dana u boksu, ali je bila vredna, hrabra i uporna, posebno u poslednjih 40 dana kada je izuzetno radila i na EP je nagrađena za svoje odricanje – kaže učitelj somobrskih boksera Stojan Knežević, kojem je evropska medalja mlade Aleksandre ujedno i najveći uspeh u trogodišnjoj trenerskoj karijeri.

Izvor: Dnevnik.rs

Još vesti iz kategorije...

Top