Sombor priželjkuje investicije iz Rusije

Narodni poslanik Dragomir J. Karić danas je u Somboru sa gradonačelnicom Dušankom Golubović razgovarao o nizu važnih tema i ideja, čija bi realizacija u bliskoj budućnosti dovela do snažnog privrednog i ekonomskog napretka ne samo grada već i celog Zapadnobačkog okruga.

Gradonačelnica Golubović je gosta upoznala sa potencijalima kojima raspolaže Sombor i mogućnostima koje se nude potencijalnim investitorima.

Karić je naveo da umnogome može da doprinese povezivanju sa jakim kompanijama iz Rusije, Belorusije, Kazahstana i ostalih država bivšeg Sovjetskog Saveza, koje su spremne da ulažu u tom delu Srbije i da ga razvijaju na dobrobit stanovništva.

To bi, ističe, dovelo do sigurnih radnih mesta i smanjilo bi odlazak pre svega mladih ljudi u inostranstvo, saopštila je BK Grupa.

"Samo u Rusiji postoji 85 regiona i svaki naš okrug bi trebalo da se poveže sa nekim od njih ili više njih. Znam da su Rusi veoma zainteresovani saradnju u oblastima privrede i poljoprivrede. I ne samo oni. To je izvanredna šansa, pogotovo nakon što je Srbija potpisala sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom, čime je otvoreno tržište od 183 miliona ljudi. Dolazak kompanija iz bivšeg SSSR na ove prostore i snažniji prodor naših kvalitetnih proizvoda tamo, bilo bi od obostranog ogromnog značaja", istakao je Karić.

Takav vid saradnje, kako je rekao, u potpunosti se uklapa u stratešku saradnju Rusije i Srbije koju uspešno sprovode predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić, ali i strateške saradnje naše države sa ostalim zemljama Evroazijske ekonomske unije.

"Regionalno povezivanje je nešto što uvek potencira i Bogoljub Karić, predsednik Pokreta Snaga Srbije - BK i predsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije", rekao je on.

Golubović je naglasila da je Karić istakao mnoge mogućnosti koje postoje u okviru saradnje sa Gradom Somborom, koji je napravio bolje uslove za poslovanje u odnosu na to kakvi su bili - počevši od komunalnog opremanja industrijske i stambeno-poslovne zone do uređenja mnogih drugih uslova poslovanja.

Naš privredni ambijent je sada daleko bolji i pruža osnove za širu saradnju, dolazak privrednika i otvaranje novih kompanija. Otvaranje Grada Sombora prema ruskom tržištu svakako jeste jedan novi potencijal koji treba iskoristiti, kazala je gradonačelnica.

Narodni poslanik Dragomir J. Karić prihvatio je da bude posrednik u težnji Grada Sombora da se pobratimi sa nekim gradom iz Rusije.

"U Somboru imamo tradiciju negovanja ruske kulture. Postoji nekoliko društava koja se time uspešno bave, a imamo i odličnu saradnju sa Ruskim domom. Tako se pobudila i naša želja da u Rusiji nađemo grad sa kojim bismo se pobratimili i sa kojim bismo razvili jake odnose u oblastima kulture i obrazovanja", dodala je gradonačelnica.

Tokom boravka u Somboru narodni poslanik Dragomir J. Karić i rukovodstvo PSS - BK imali su sastanak sa članovima Gradskog odbora stranke, čiji je predsednik Vlatko Belovuković.

Izvor: RTV

Top