Somborske vesti

Slika Nebojša Šćekić poklonio sliku palijativnom odeljenju u Somboru

Apatinski slikar Nebojša Šćekić uručio je Palijativnom odeljenju Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru na poklon sliku „Ostrog“, kao dar zaposlenima za humanost i požrtvovanost u radu sa pacijentima.

Osoblje ove ustanove se zahvalilo na ovom poklonu i postavilo sliku na vidnom mestu, kako bi je svaki pacijent i posetilac mogao videti.

Prema rečima autora, manastir Ostrog je simbol duhovnog mira koji prevazilazi okvire jedne vere, poznat kao mesto gde dolaze svi koji imaju probleme.
– Zaposleni na Palijativnom odeljenju se požrtvovano brinu o svojim pacijentima, o kvalitetu njihovog života i života njihovih porodica, na čemu sam im neizmerno zahvalan, kaže Šćekić.

Odeljenje za palijativno zbrinjavanje u Somboru je počelo sa radom 2012. godine. Vodi ga načelnica, Grujić Firanj dr Danica koja svakodnevno sa svojim timom brine o pacijentima koji boluju od teških i neizlečivih bolesti dajući psihološku, socijalnu i duhovnu podršku pacijentima i njihovim porodicama. Palijativno zbrinjavanje obezbeđuje najbolji mogući kvalitet života u poslednjim fazama pacijentove bolesti.

Izvor: Radio Dunav

Još vesti iz kategorije...

Top