Somborske vesti

„Psihozon” otvorio klub mentalnog zdravlja u Somboru

U prostorijama „Psihozona“ u Konjovićevoj ulici počeo je sa realizacijom projekat „Klub mentalnog zdravlja“ koji će potrajati tokom sledeća tri letnja meseca.

Ovaj specijalizovani psihološko-zdravstveni program za odrasle osobe starije od 30 godina, obuhvata kreativno-psihološke radionice i psihološko savetovanje i psihoterapiju.
Projekat je podržao Grad Sombor i realizuje se u saradnji sa Opštom bolnicom „Dr Radivoj Simonović“, gradskom Mesnom zajednicom „Crvenka“, Gradskim udruženjem penzionera Sombor i Društvom za borbu protiv šećerne bolesti. Radionice koje će počinjati u 18 sati biće organizovane svakog četvrtka do 29. avgusta, a po potrebi sve usluge ovog kluba biće dostupne i na mađarskom jeziku.

Kreativno-psihološke radionice su namenjene svim ljubiteljima kreativnosti i stvaralaštva bez obzira na umetničko umeće, ljubiteljima ličnog rasta i razvoja, kao i sticanju različitih veština rešavanja problema, kroz obradu zanimljivih psiholoških tema, koristeći raznovrsne metode i tehnike rada, sa posebnim akcentom na integrativno-art psihoterapijsku metodologiju. Kako naglašavaju organizatori iz „Psihozona“ radi se u grupi, u prijatnoj atmosferi, obezbeđeno je osveženje, a prethodna prijava učešća na radionicama je obavezna.

Psihološki savetodavno-terapijski rad namenjen je osobama kojima je potrebna pomoć i podrška u rešavanju i prevazilaženju aktuelnih ili dugogodišnjih problema, osobama koje se suočavaju sa problemima življenja, u međuljudskim odnosima, osobama koje se leče ili su se lečile od određenih bolesti, uključujući i psihijatrijske bolesti, kao i svim zainteresovanim osobama koje su spremne na promenu i koje nastoje da žive efikasnije, kvalitetnije i autentičnije. Radi se individualno, u paru, kroz rad sa porodicom, grupom, zavisno od potrebe, odnosno, problema i teme koja se rešava. Kako organizatori naglašavaju psihološki rad garantuje diskreciju i odvija se u skladu sa etičkim kodeksima struke, a termini za psihološko savetovanje i psihoterapiju se obavezno prethodno zakazuju i podrazumevaju tri susreta po osobi.

Program vode psiholozi sa orijentacijom ka prevenciji i psihoterapiji, sa dugogodišnjim i raznovrsnim iskustvom u radu sa pojedincima i grupama, posebno sa osetljivim i neretko diskriminisanim osobama kao što su deca i mladi sa smetnjama u razvoju, mladi i odrasli koji se leče ili su se lečili od psihijatrijskih i drugih bolesti, osobe sa iskustvom nasilja, žrtve, stari, bivši osuđenici... Realizatorke programa su psiholozi Saša Stojšić, Monika Vuk i Anamarija Bošnjak.

Izvor: Dnevnik

Top