Somborske vesti

Prva akcija doborvoljong davanja krvi u 2019. godini

U okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta Sombor dobrovoljni davaoci ove dragocene tečnosti su se, i ovaj put, u velikom broju odazvali pozivu.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa timom svojih saradnika iz Gradske uprave grada Sombora ovaj put se pridružila veteranima davalaštva u Somboru želeći da na ovaj način pruži svoj doprinos građanima kojima će krv značiti život.

„Na početku 2019. godine odlučili smo se da damo svoj doprinos ovoj humanoj akciji iz razloga da afirmišemo ove aktivnosti za sve one naše sugrađane koji su zdravstveno sposobni da daju krv, u nadi da će ova akcija Crvenog krsta Sombor, kao i svaki put, biti među najboljima u Srbiji. Pozivamo sve građane da pronađu vreme, budu humani i odazovu se ovim akcijama“ rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović nakon što je i sama dala krv.

Primena Zakona o transfuzijskoj delatnosti počela je 1. septembra, a građani koji žele da daju krv to mogu da učine isključivo u unapred određenim terminima organizovanih akcija dobrovoljnog davanja krvi, u prostorijama crvenog krsta Sombor.

Prema ovom zakonu, Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru obavlja isključivo kliničku transfuziju za potrebe opšte bolnice i ne bavi se dobrovoljnim davalaštvom krvi.

Crveni krst Sombor utvrdio je plan akcija dobrovoljnog davanja krvi do kraja 2019. godine. Prema planu, prva naredna organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi predviđena je za 11. Januar, a druga za 24. januar, obe u vremenu od 9 do 12 časova.

Naredne akcije biće organizovane u februaru, a zatim i u ostalim mesecima do kraja godine. O tačnom terminu se možete informisati ovde.

Još vesti iz kategorije...

Top