Somborske vesti

Pred nama je najtopliji period ovog leta, u Somboru i do 38C

U narednih sedam dana, tačnije do 14. avgusta, usled uticaja serije ciklona u oblasti Atlantika i Velike Britanije na čijoj prednjoj strani će se pokrenuti strujanje iz Afrike, očekuje nas uglavnom stabilno i toplo vreme, a u većini dana i veoma toplo. Manje osveženje treba očekivati u četvrtak uveče i u noći ka petku uz prolazne pljuskove i grmljavinu lokalnog karaktera, da bi potom usledio verovatno najtopliji period ovog leta, uz velike šanse da početkom naredne sedmice maksimalne temperature prelaze 35°C.

Danas i sutra tokom većeg dela dana zadržaće se pretežno sunčano i stabilno vreme, uz dalji postepen porast temperatura. Noćne i jutarnje temperature će tokom ovog perioda još uvek biti prijatne, dok će u najtoplijem delu dana živa u termometrima prelaziti 30°C.

Maksimalna dnevna temperatura danas će biti od 33 do 35°C, a ponegde će biti i tropska noć. Sutra će se jutarnje temperature kretati između 18 i 22°C, a maksimalne dnevne od 31 do 33°C. Uveče i u noći ka petku očekuje se destabilizacija, uz jačanje oblačnosti ponegde se očekuje pljusak praćen grmljavinom. U pojedinim mestima, ostaće suvo.

Od subote se očekuje novi porast temperature, a početkom sledeće nedelje živa u termometru će preći 35 podeok na Celzijusovoj skali. U danima vikenda i početkom naredne sedmice očekuje se stabilno, pretežno sunčano i sve toplije vreme. Jutarnje temperature kretaće se oko 20°C uz pojavu tropskih noći, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 32 do 35°C.
Još uvek je rano govoriti o detaljima, ali po svemu sudeći, u prvoj polovini predstojeće sedmice može nas zadesiti najjači tropski talas ovog leta. Jutarnje temperature neće se spuštati ispod 20°C, a u većim gradovima ispod 23°C, što će biti vrlo problematično za kvalitetan san, dok će dnevne temperature 2-3 dana prelaziti 35°C.

Izvor: Vojvodina meteo

Top