Somborske vesti

Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali u novu industrijsku zonu dva miliona evra

Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali su više od dva miliona evra za izgradnju i infrastrukturno opremanje industrijske zone u ovom gradu, i već imamo zainteresovane i domaće i strane investitore, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom današnje radne posete Somboru.

Izgradnja ove Industrijske zone znači nova radna mesta i jačanje lokalnog budžeta, dodao je Mirović, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Kako je rekao, Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je sredstva za realizaciju projekata na teritoriji Grada Sombora u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

- Sve projekte koje smo planirali preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine smo realizovali ili je realizacija u toku - rekao je Mirović.

Kako je dodao, očekuje se početak radova na izgradnji lokalnog puta od Stapara do Sivca.

- Zajednički pripremamo projekte i za narednu godinu, a jedan od njih biće i izgradnja nove sportske hale i rekonstrukcija Srednje tehničke škole koja je smeštena u zgradi izgrađenoj 1887. godine - istakao je Mirović, navodi se u saopštenju.

Kako je rekla gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, "danas smo pokazali rezultate našeg zajedničkog rada, prioritet nam je bila industrijska zona, ali radili smo paralelno i na drugim projektima".

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Izvor: Blic

Top