Somborske vesti

Partnerstvo za otvorenu upravu- otvorenost u službi poverenja

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i načelnica Gradske uprave Helena Roksandić Musulin učestvovale su na Konferenciji „Partnerstvo za otvorenu upravu- otvorenost u službi poverenja“ koja je održana 15. marta u Beogradu.

Od 11. do 17. marta 2019. godine u okviru međunarodne inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu održava se nedelja Partnerstva za otvorenu upravu. Tokom ove nedelje održano je više događaja koji su posvećeni uključivanju lokalnih samouprava u POU, a završni događaj je Konferencija „Partnerstvo za otvorenu upravu- otvorenost u službi poverenja“.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa misijom OEBS u Srbiji, je organizovalo ovaj događaj.

Lokalna samouprava Sombora je jedna od pet lokalnih samouprava u Srbiji koja je deo pilot projekta Partnerstvo za otvorenu upravu čiji su osnovni principi unapređenje transparentnosti, učešće javnosti u radu lokalne samouprave, javna odgovornost i tehnologija i inovacije kao instrument za sprovođenje otvorene uprave. U toku je javni poziv za izbor članova za radnu grupu koja će pristupiti izradi Lokalnog akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu.

Još vesti iz kategorije...

Top