Somborske vesti

Otvoren šalter za preduzetnike: Svi odgovori na jednom mestu

U Uslužnom centru Gradske uprave grada Sombora danas je otvoren šalter za preduzetnike, koji je rezultat saradnje grada Sombora, Privredne komore Srbije i njihove Regionalne kancelarije u Somboru. Šalter su svečano otvorili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić i direktor Regionalne privredne komore Sombor Zoran Bulatović.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović rekla je da je ovo, na neki način, kruna saradnje grada i Privredne komore koja traje dve i po godine.

„Vrlo uspešno smo i do sada realizovali brojne programe koji su vezani za odgovore prema privredi i privrednicima. Otvaranje šaltera za preduzetnike ne treba samo shvatiti u smislu preduzetnika i vlasnika određenih radnji, već i kao pomoć i podršku za sve one koji su preduzetni, dakle od fizičkih lica koja imaju određenu ideju i poslovni plan, kako mogu to da realizuju, ali isto tako i kao pomoć za preduzetnike, mala i srednja preduzeća i sve one kojima je potrebna određena informacija vezana za privredna kretanja, podsticaje, vrste podrške, ali i određene formalno – pravne uslove koje treba da ispune. Ova naša saradnja podrazumeva još jednu mogućnost da svi oni koji su zainteresovani za neke privredne delatnosti dobiju odgovarajuću vrstu podrške, kako od strane Gradske uprave, tako i od Privredne komore“ istakla je gradonačelnica i dodala da će ovo takođe biti prilika sa se kroz pitanja i različite vrste obraćanja na ovom šalteru sagledaju mogućnosti za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji grada.

„Ovaj projekat započela je Privredna komora Srbije u cilju unapređenja saradnje između Privredne komore, lokalnih samouprava i samih privrednika i preduzetnika koji obavljaju registrovanu poslovnu delatnost na teritoriji određene opštine. Na ovim šalterima privrednici i preduzetnici mogu dobiti sve neophodne informacije od značaja za njihovo poslovanje. Tu su dve grupe informacija. Prva grupa odnosi se na one koji tek žele da započnu sopstveni posao, a druga grupa odnosi se na one koji već obavljaju registrovanu poslovnu delatnost. Na tim šalterima oni mogu dobiti informacije o raspoloživim finansijskim sredstvima i o uslugama Privredne komore Srbije koje mogu dobiti“ rekla je direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić i istakla da će sva pitanja na koja ne budu mogli da dobiju odgovore tog trenutka na šalteru biti prosleđena stručnoj službi Privredne komore Srbije i u roku od 48 časova će im biti dostavljen odgovor.

Direktor Regionalne privredne komore Sombor Zoran Bulatović rekao je da je cilj da se olakša privrednicima i preduzetnicima kako bi na jednom mestu mogli da dobiju sve informacije potrebne za njihovo poslovanje, da im se uštedi vreme i olakša sve ono što može da im donese bolji profit. „Saradnja između Komore i lokalne samouprave je i te kako važna. Donosiće rezultate gde ćemo praktično moći privrednicima da olakšamo poslovanje. Mi ćemo biti vrlo kooperativni i operativni da u što kraćem roku omogućimo brzo pružanje svih potrebnih informacija“ i dodao da očekuje da će se u kontaktu privrednika sa šalterom za preduzetništvo dobiti možda i neke inicijative oko nekih izmena uredbi kako na lokalnom, tako i na državnom nivou u cilju olakšanja poslovanja.

Svi preduzetnici i oni koji to žele da postanu, svoja pitanja mogu da postave i putem telefona, pozivom na broj 025/468-205 ili elektronskim putem, slanjem mejla na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Top