Somborske vesti

Održana javna rasprava o budžetu za 2020. godinu

Javna rasprava o budžetu grada za 2020. godinu održana u organizaciji Odeljenja za finansije Gradske uprave grada Sombora i gradskog većnika za finansije i privredu

U ponedeljak 9.12.2019. godine u Velikoj sali Županije u organizaciji Odeljenja za finansije Gradske uprave grada Sombora i gradskog većnika za finansije i privredu, održana je javna rasprava o budžetu Grada Sombora za 2020. godinu.

Ispred predlagača Nacrta Odluke o budžetu grada Sombora za 2020. godinu skup je otvorio Sava Dojić gradski većnik za finansije, detaljno obrazlažući osnovne parametre i smernice koji su rezultirali datim Nacrtom Odluke o budžetu grada za 2020. godinu. On je ovom prilikom napomenuo da je ove godine prvi put vršeno participativno budžetiranje srednjoškolaca i da su njihovi predlozi sa najviše glasova uvršteni u budžet grada za 2020. godinu, kao i predlozi građana u okviru participativnog budžetiranja sa najviše glasova.

Javna rasprava je sprovedena u periodu od 25.11.2019. godine do 09.12.2019. godine a tekst Nacrta Odluke se mogao videti na sajtu Grada. Za to vreme u Odeljenje za finansije pristigli su predlozi i primedbe koji su nakon razmatranja uvršteni u Nacrt Odluke o budžetu grada Sombora za 2020. godinu, a krajnju odluku doneće odbornici na narednom zasedanju Skupštine grada.

Javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o budžetu grada Sombora za 2020. godinu prisustvovali su predstavnici javnih komunalnih preduzeća, ustanova, predstavnici mesnih zajednica, kao i zainteresovani građani.

Još vesti iz kategorije...

Top