Somborske vesti

Održana 169. sednica Gradskog veća Sombora

Na juče održanoj 169. sednici Gradskog veća grada Sombora, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, gradski većnici su raspravili i odlučili o 9 tačaka dnevnog reda.

Jednoglasno je odobreno učešće Grada Sombora u projektu Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, pod nazivom “Iz margine na posao – Obuka Roma za postojeća radna mesta“.

Grad Sombor je sa projektnim partnerima Školom za osnovno obrazovanje odraslih Sombor i Savezom romskih nevladinih organizacija Zapadnobačkog okruga Sombor konkurisao na programu Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, sa projektom pod nazivom “Iz margine na posao – Obuka Roma za postojeća radna mesta“.

Cilj ovog projekta je da se osobe iz teže zapošljivih grupa obuče za rad u skladu sa potrebama lokalnog tržišta, odnosno da se obuče za rad na konkretnim radnim mestima, koja su u sklopu projekta identifikovana kod lokalnih preduzetnika, koji će potom zaposliti obučene radnike.

Procenjena vrednost projekta iznosi 150.000,00 evra dodeljenih bespovratnih sredstava koje finansiraju SKGO i GIZ, bez finansijskog učešća Grada Sombora.

Na 169. sednici Gradskog veća većnici su usvojili nacrt Odluke o kriterijumima za raspodelu sredstava iz Budžeta grada Sombora za finansiranje rada nacionalnih saveta nacionalnih manjina, koji će se naći pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada.

Gradsko veće odobrilo je sredstva u iznosu od 150.000,00 dinara, koji će uz 450.000,00 dinara koje je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja, služiti za nabavku 620 školskih rančeva koji povećavaju bezbednost đaka prvaka u saobraćaju. Rančevi su sive boje sa reflektujućom trakom kako bi se lakše uočili đaci prvaci.

Top