Somborske vesti

Obučeni volonteri na usluzi obolelima od raka u Somboru

Kraj godine je gotovo svugde obeležen sumiranjem rezultata, pa je to bio slučaj i sa jednim od najaktivnijih somborskih udruženja građana koja se bave zdravstvenom preventivom, edukacijom i podrškom obolelima.

Naime, somborsko Društvo za borbu protiv raka je kraj 2018. godine obeležilo skupštinom, koja je održana u njihovom Centru „Zdravka”.

- Ostvarili smo impozantne rezultate. Ukupno smo imali 223 aktivnosti tokom godine u kojima je učestvovalo blizu 4.000 naših sugrađana - navela je dr Đerđi Šarić, predsednica Društva za borbu protiv raka.- Pored toga, Centar „Zdravka” je tokom ove godine 193 dana bio otvoren za sugrađane, dežuralo je pet obučenih volontera, održana su 24 različita predavanja sa ciljem unapređenja kvaliteta života osoba lečenih od raka, kojima je prisustvovalo više od 250 osoba.

Prema rečima predsednice tradicionalno druženje sredom je najdragocenija aktivnost u Centru „Zdravka” i u protekloj godini tim druženjima je prisustvovalo više od 400 članova udruženja. U tekućoj godini Društvo za borbu protiv raka Sombor je realizovalo deset značajnih projekata, a iz udruženja izdvajaju podršku lokalne zajednice u obeležavanju oktobra, kao meseca borbe protiv raka kada je somborski muzej bio ružičasto osvetljen, na bilbordu je emitovan spot o samopregledu dojke, a na šetalištu kraj kanala su deca i žene trčale trku za zdravlje.

Pored numeričkih podataka o aktivnostima ovog udruženja svedoči i činjenica da će tokom 2019. godine biti obeležen zlatni jubilej, 50 godina postojanja udruženja.

Izvor: Dnevnik.rs

Još vesti iz kategorije...

Top