Somborske vesti

Obeležen dan Kulturnog centra Laza Kostić

Povodom obeležavanje 28. novembra, Dana Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, u svečanoj sali Skupštine grada Sombora upriličen koncert violiniste Jovana Kolundžije. Pre samog početka prisutne goste, predstavnike gradske uprave, zaposlene iz KC „Laza Kostić“ pozdravio je Nemanja Sarač član gradskog veća zadužen za oblast kulture i obrazovanja.

„ Mi somborci volimo da istaknemo da imamo dugu tradiciju, naročito u oblasti kulture. Kulturni Centar „Laza Kostić“ je nešto mlađi od drugih kulturnih ustanova ali zato njegov značaj zaista nije manji. On ima zadatak da objedini sve oblasti. Naročito da je značajno što kulturni centar ima manifestacije poput „Likovne jeseni“ i SOMUSa koji imaju nacionalni značaj, jer su nastale još u vreme bivše Jugoslavije“, istakao je Sarač i dodao da je isto tako veliki značaj u radu sa amaterima jer na taj način održavamo kulturni život u svim sredinama u Somboru

Čestitajući rođendan zaposlenima u Kulturnom centru „Laza Kostić“ Nemanja Sarač je prisutne upoznao da Grad planira za iduću godinu završetak radova na adaptaciji sale Kulturnog centra, što će značajno podići njihove kapacitete.

Direktorica KC „Laza Kostić“ Vesna Paštrović – Šašić se zahvalila saradnicima, javnim preduzećima, ustanovama, a pre svega gradskoj upravi Grada Sombora, na čelu sa gradonačelnicom Dušankom Golubović, koji su prepoznali značaj ove ustanove i pružaju im svakodnevnu podršku, te je prisutnima podelila Zahvalnice za doprinos u radu ove ustanove.

U program koncerta violiniste Jovana Kolundžije uvrštena su najlepša dela Vitalija, Ramoa, Sen-Sansa, Hesa, Šumana i Legrana. Maestro Kolundžija nastupio je u Somboru uz klavirsku pratnju mlade pijanistkinje Milice Zakić.

Jovan Kolundžija je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa, čiji je bio najomiljeniji učenik. Iza sebe ima zavidnu svetsku karijeru i više od četiri hiljade održanih koncerata u zemlji i svetu.

Aktuelna turneja Jovana Kolundžije održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a u organizaciji Ustanove Gvarnerius.

Još vesti iz kategorije...

Top