Horoskop

Nove nade i stare zablude

Merkur u Vagi i Venera u Devici najviše utiču na Bikove, Vage, Ribe, Blizance, Device i Škorpije

Merkur, planeta komunikacija, biznisa i flerta, 2. septembra ulazi u Vagu. Tri dana kasnije, Venera koja simboliše ljubav i novac, ulazi u Devicu. Septembar će zbog toga biti ispunjen novim kontaktima, susretima i poznanstvima, kako na emotivnom, tako i na profesionalnom planu.

Pošto se planeta koja vlada Devicom nalazi u Vagi, a vladalac Vage u Devici, izmenjena sedišta pojačavaju njihov uticaj. To je dobro, s obzirom na činjenicu da je Venerin uticaj u Devici inače oslabljen. Žene koje imaju tu poziciju planete ljubavi u horoskopu, vredne su do granica iscrpljivanja, vrlo saosećajne, ali se u vezama bespotrebno žrtvuju i dobijaju manje od partnera, nego što mu pružaju.

Venera predstavlja i naš sistem vrednosti, pa su muškarci s planetom ljubavi u Devici, uzdržani, konzervativni i patrijarhalni, često traže "nemoguć" spoj osobina u partnerki. Pozicija ove planete u horoskopu pokazuje i mesto gde tražimo srodnu dušu, a Merkur odslikava način na koji razmišljamo, komuniciramo, rešavamo probleme. Venerin uticaj naglašen je u Biku, Vagi i Ribama, a oslabljen u Škorpiji, Ovnu i Devici, pa su ti znaci često racionalni u ljubavi. Iako je nazivaju ženskom planetom, Venera jednako utiče i na muškarce.

Do kraja meseca, obrazovaće povoljne aspekte sa tranzitnim Merkurom u Vagi, Saturnom u Škorpiji i moćnim Plutonom u Jarcu, a napete sa Marsom u Strelcu, Neptunom u Ribama i Uranom u Ovnu. Moguće su obnove starih veza i stabilizovanje partnerskih odnosa, dok u kraćim vezama može da dođe do rasprava, ljubomornih scena i raskida, zbog partnerovog neverstva.

Pošto Merkur i Venera, simbolišu biznis i novac, a obrazuju loše aspekte sa planetama svađa, prevara i neočekivanih okolnosti, trebalo bi da budete oprezniji prilikom sklapanja dogovora i potpisivanja ugovora.

Uticaj Merkura naglašen je u Blizancima, Devici i Škorpiji, a oslabljen u Strelcu, Ribama i Biku, ali ovim znacima često donosi talenat za umetnost. Osobe s Merkurom u Vagi su šarmantne, komunikativne, ljubazne i vode računa o izgledu. Rado polemišu i iznose svoje mišljenje, ali lako "padaju" i na provokacije. Odgovara im timski rad, važno im je šta drugi misle o njima, naročito nadređeni na poslu.

U periodu od 5. do 26. septembra, Merkur u Vagi i Venera u Devici utiču na sve znake, a najviše na Bikove, Vage, Ribe, Blizance, Device i Škorpije.

OVAN

Sa Venerom u uzdržanoj i disciplinovanoj Devici i Merkurom u astrološkoj kući ljubavi, može da vam se dopadne osoba koju poznajete preko posla ili neko ko nosi uniformu na radu.

BIK

Zbog vašeg vladaoca Venere u polju ljubavi, sentimentalniji ste i okrenuti prošlosti. Moguća veza s umetnikom, novinarom, sportistom ili modnim dizajnerom.

BLIZANAC

Venera i vaš vladalac Merkur vam donose nove kontakte, i na ljubavnom i na poslovnom planu, naročito sa strancima. Ipak, izbegavajte rizične finansijske transakcije.

RAK

Ukoliko zbog posla često putujete, može da vas zainteresuje osoba sa kojom ćete poželeti da započnete i poslovnu saradnju. Ako ste zauzeti, partner vam nedostaje više nego inače.

LAV

Pozicije Venere i Merkura odgovaraju vam i na emotivnom i na poslovnom planu. Kontakti sa strancima donose vam uvećanje prihoda i mogućnost uspostavljanja duže saradnje s njima.

DEVICA

S Venerom u vašem znaku i vladaocem Merkurom u polju ljubavi i posla, popularni ste i omiljeni. Očekuje vas susret s nekim ko često putuje ili radi u nekoj stranoj firmi.

VAGA

Izmenjena sedišta vašeg vladaoca Venere i Merkura, nagoveštavaju mogućnost ulaska u tajnu vezu s nekim koga najverovatnije poznajete preko posla. Izbegavajte nepotrebne troškove.

ŠKORPIJA

Venera u trigonu s Saturnom u vašem znaku, može da vam donese susret sa starom simpatijom, pa čak i obnovu veze. Saradnja sa strancima donosi poboljšanje finansijske situacije.

STRELAC

Izmenjena sedišta planeta ljubavi i biznisa, donose vam simpatije suprotnog pola na poslu. Na nekom slavlju ili kućnoj zabavi, može da vas privuče osoba koja zbog posla često putuje.

JARAC

Poslovna putovanja donose vam mogućnost uvećanja prihoda preko saradnje sa strancima, ali i nežnu romansu, sastanak u tajnosti ili početak veze sa umetnikom, lekarom ili strancem.

VODOLIJA

U ovom periodu mogući su razni obrti na ljubavnom planu, a što se tiče posla, izbegavajte nepotrebne troškove, podizanje kredita, rizične finansijske transakcije sa strancima.

RIBE

Sa Venerom u astrološkoj kući ljubavi u opoziciji s vašim vladaocem Neptunom, na nekom putu možete da uđete u nežnu romansu s osobom koja se bavi nekim kreativnim zanimanjem.

Izvor: Večernje novosti

Top