NIJE SAMO JOKIĆ PONOS SOMBORA: Veljko Stojnić ODUŠEVIO!

Srpski biciklista Veljko Stojnić uspeo je da sačuva crnu majicu namenjenu najboljem sprinteru na trci oko Ujedinjenih Arapskih Emirata, posle treće etape. On i biciklista italijanskog Vini Zabu tima, završio je i treću etapu u crnoj majici na trci Vorld Tura u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Stojnić trenutno ima 29 osvojenih bodova na sprintu, osam više od drugoplasiranog Italijana i klupskog kolege iz Vini Zabu tima, Leonarda Tortomasija. On je i treći dan proveo na stazi sa najboljim biciklistima sveta Krisom Frumom, Alehandrom Valverdeom, Kejlebom Juanom, Adamom Jejtsom, Arnoom Demarom, i pored toga što vodi u plasmanu za najboljeg sprintera, Veljko je i dalje drugi u klasifikaciji vozača koji su sakupili najveći broj poena na trci, što znači da zaostaje samo sedam bodova za Australijancem Kejlebom Juanom (pobednikom druge etape) u borbi za zelenu majicu.

Treća etapa na trci Svetkog tura vožena je od Al Kudraha do Džebel Hafeta u dužini od 184 kilometra. Pobedio je Britanac Adam Jejts iz Mičelton Skot tima. Drugi je bio Slovenac Tadej Pogačar iz ekipe Emirata, koji nosi i belu majicu namenjenu najboljem mladom vozaču na trci, dok je treći bio Kazahstanac Aleksej Lučenko iz Astane.

Naš Veljko Stojnić, mladi 21-godišnji Somborac, koji vozi svoju prvu trku u profesionalnom biciklizmu, ovim je skrenuo pažnju na sebe i očekuju se novi napadi mladog Srbina.

Četvrta etapa voziće se od Zabel Parka do centra Dubaija u dužini od 173 kilometra.

Izvor: srbijadanas.com

Top