Somborske vesti

Nabavljen novi ultrazvučni aparat za somborsku bolnicu

Juče je u Službi za radiološku dijagnostiku Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor isporučen je i pušten u rad nov ultrazvučni aparat LOGIQ S7 premium klase sa dve sonde proizvođača GE – General Electric.

Sredstva za kupovinu novog aparata opredeljena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine po Rešenju o dodeli sredstava po Javnom konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje nabavke medicinske i nemedicinske opreme zdravstvenim ustanovama u 2019. godini.

Značaj nabavke novog ultrazvučnog aparata Opštoj bolnici Sombor prvenstveno je rešavanje prioriteta i problema nastalih nepostojanjem osnovne opreme za primenu savremenih dijagnostičkih procedura u radiološkoj dijagnostici kao i neometano funkcionisanje Službe. Česti kvarovi starih aparata doveli su do stvaranja duge liste čekanja. Novi uređaj može da pokrije sve moduse ali će se na njemu najviše raditi dopleri krvnih sudova.

Nabavka nove, savremene opreme u svrhu neometanog rada rezultira unapređenjem organizacije i obavljanja delatnosti zdravstvene ustanove, smanjenju liste čekanja kao i unapređenju dostupnost i pristupačnost zdravstvene zaštite stanovnika Zapadno-bačkog okruga.

Još vesti iz kategorije...

Top