Somborske vesti

Na teritoriji PU Sombor sankcionisano više od hiljadu saobraćajnih prekršaja za nedelju dana

U periodu od 12. do 18. avgusta sprovedena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja nepoštovanja ograničenja brzine kretanja.

Za to vreme, na teritoriji Policijske uprave Sombor otkriveno je i sankcionisano ukupno 1.110 prekršaja, od kojih 1.046 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, 21 prekršaj nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona i sedam prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola.

Ova akcija je sprovedena u saradnji sa Evropskom mrežom saobraćajne policije u cilju uspostavljanja višeg nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Saobraćajni policajci tokom sedam dana akcije koristili su sve raspoložive uređaje za merenje brzine, a brzina je kontrolisana i u noćnim uslovima. Prilikom zaustavljanja svakog vozila koje je prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja, kontrolisano je i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki zaustavljeni vozač je i alkotestiran.

“Apelujemo na vozače da se pridržavaju propisane brzine kretanja vozila, da ne voze pod dejstvom alkohola, da koriste sigurnosni pojas, da ne koriste mobilni telefon u toku vožnje ukoliko ne postoji predviđena oprema, kao i poštuju ostale saobraćajne propise jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju”, saopštili su iz Policijske uprave Sombor.

Top