Somborske vesti

Kupusina sinoć u mraku - lopovi isekli 1000 metara dalekovoda pod naponom

Lopovi su sinoć isekli i odneli oko hiljadu metara visokonaponskog kabla sa dalekovoda kojim se Kupusina snabdeva strujom iz pravca Apatina, a 2000 meštana ostavili više časova u mraku.

Prema informacijama do kojih je došao radio Dunav, probleme u snabdevanju električnom energijom Kupusinci su prijavili oko 21 časa kada su na teren izašle dežurne službe Elektrodistribucije kako bi otklonile kvar. Ubrzo je konstatovano da je isečeno i ukradeno bliže hiljadu metara 20-kilovatnog dalekovoda, o čemu je obaveštena i policija koja je izašla na teren kako bi obavila uviđaj.

Zbog ove krađe Kupusina je nekoliko sati bila bez struje a napajanje je obezbeđeno sa mreže iz drugog pravca, preko Bačkog Monoštora. Nije poznato koliko su novca lopovi zaradili krađom ovih kablova, kao i to na koji način je izvedena s obzirom da je mreža bilo pod naponom a dalekovodi visine oko 15 metara.

Prve procene ukazuju da je ukradeno oko hiljadu metara bakarnog kabla, preseka 50mm2, čija je vrednost na crnom tržištu oko 20000 evra.

Kako Dunav saznaje, policija intezivno traga za počiniocima, a istraga je usmerena i prema onima koji se bave otkupljivanjem ukradenog bakra.

Izvor: Radio Dunav

Još vesti iz kategorije...

Top