Somborske vesti

Karate klub "Somborac" obeležio 25 godina postojanja

Karate klub "Somborac" obeležio je proteklog vikenda 25 godina postojanja. Bila je to prilika da se stari i novi karatisti okupe i podele svoja iskustva.
Evropske medalje, učešća na svetskim prvenstvima, balkanske medalje u svim uzrasnim kategorijama, sve to krasi Karate klub "Somborac" iz Sombora.

Kao najuspešnija takmičarka tog kluba ističe se Dunja Žeravić, koja je 2013. godine osvojila treće mesto na Evropskom prvenstvu, a danas se rado seća i svoje prve medalje osvojene 1996. godine.

"Jedno veliko iskustvo za mene, kao i za karate klub "Somborac" je moje učešće na svetskom prvenstvu u Beogradu, kada smo zauzeli peto mesto", kaže Dunja Žeravić, uspešna takmičarka Karate kluba "Somborac".

I najmlađi karatisti pokazali su šta su naučili u karate klubu "Somborac".

"Treniram od četvrte godine i naučio sam deset kata: teki joku šodan, hean šodan, hean sandan,basaj daj, djion, empi…", nabraja Nikola Čavić, mladi takmičar.

"Kada smo počinjali i osnivali klub nismo razmišljali da će to jednog dana da postane ovako. Ali eto desilo se i verovatno su upornost, rad i strpljenje doveli do toga i deca koja su imala poverenje u mene, kao i njihovi roditelji", s ponosom ističe trener i osnivač kluba Petar Kosanović.

Godine rada su se nizale, a nizali su se i uspesi, ali o njima ipak najviše govore osmesi i zadovoljstvo dece, koja su uz ovaj klub odrastala.

Izvor: RTV

Još vesti iz kategorije...

Top