Somborske vesti

Jokić na prijateljskom meču Jokera i Mege u Somboru

U Somboru je odigrana prijateljska utakmica između juniora KK Joker iz Sombora i KK Mega Bemax iz Beograda. Povod za ovu utakmicu je saradnja ova dva kluba, koji za cilj ima da pomogne mladim košarkaškim talentima da lakše dođu do boljih klubova. 

Jaka i čvrsta veza postoji između Nikole Jokića, našeg najboljeg košarkaša sa ovih prostora, i košarkaškog kluba Mega iz Beograda. U Somboru je, tim povodom, odigrana prijateljska utakmica, ujedno i poslednja u sezoni između ova dva kluba.

"Možda je ovo prvi put da ću navijati protiv Mege, od kada sam otišao odande. Biće zanimljivo i nadam se da će Joker da pobedi" , rekao je Jokić.

Mladi košarkaš leto će provesti u svom rodnom gradu.

"Odmor, treninzi, napredak, mislim da ima dosta prostora da napredujem. Posvetiću se nekim sitnicama, a najviše ću se posvetiti svojoj porodici", kaže Jokić.

Utakmica između KK Joker i KK Mega Bemax, samo je jedna od niza utakmica koje će biti organizovane u saradnji ova dva kluba. Cilj te saradnje je napredak mladih košarkaša.

"Ono što je nama u ovom trenutku najvažnije je da u ovim početnim koracima mladi igrači osete jednu vrstu konekcije i mogućnosti da se sa obe stane, i iz Sombora i iz Mege, pravi jedan košarkaški ambijent i jedna dobra priča, koja će najtalentovanijim momcima pomoći u daljoj karijeri", istakao je Vlada Vukojičić, trener juniorske ekipe i koordinator mladih selekcija Mega Bemax iz Beograda.

"Ova utakmica je jedna u sklopu našeg cilja da budemo jedna mala ekspozitura Mege. Poznato je da je Mega rasadnik najmlađih igrača i najmlađih talenata Srbije. Mi želimo da naše najmlađe igrače nekako proguramo u neke bolje klubove i smatramo da ćemo u nekom periodu biti jedan veoma dobar klub za razvoj mladih igrača, što nam je i krajnji cilj", rekao je Branko Jokić, predsednik KK Joker iz Sombora.

Mnogi mladi košarkaši sanjaju da krenu stopama Nikole Jokića, Vlade Divca, Aleksandra Đorđevića, a sigurno je da se među ovim juniorima krije i takav talenat koji čeka da bude otkriven.

Izvor: RTV

Još vesti iz kategorije...

Top