Somborske vesti

Javna rasprava o nacrtu Odluke o boravišnoj taksi

Odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave grada Sombora objavilo je poziv na javnu raspravu o nacrtu Odluke o boravišnoj taksi.

Odluka o boravišnoj taksi donosi se kako bi se uskladili propisi sa odredbama novog Zakona o ugostiteljstvu. Po novom Zakonu o ugostiteljstvu fizička lica kao obveznici plaćaju boravišnu taksu paušalno na godišnjem nivou, a pravna lica plaćaju boravišnu taksu na dosadašnji način. Visinu godišnjeg iznosa boravišne takse utvrđuje nadležno Odeljenje.

Javna rasprava će trajati u periodu od 23.08.2019. do 06.09.2019. godine.

Građani mogu da dostave predloge, sugestije i komentare u pisanom obliku na adresu: Odeljenje za privredu, turizam i lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave grada Sombora, Trg cara Uroša br.1, 25000 Sombor, ili u elektronskom obliku na sledeći mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., najkasnije do 30.08.2019. godine.

06.09.2019. godine održaće se javna prezentacija nacrta Odluke o boravišnoj taksi, u periodu od 10,00 do 11,00 časova, u sobi 108 zgrade Županije u Somboru, Trg cara Uroša br.1.

Javni poziv na javnu raspravu i nacrt Odluke o boravišnoj taksi pogledajte ovde.

Još vesti iz kategorije...

Top