Somborske vesti

Izložba fotografija posvećena Bačkom Monoštoru od srede u Arhivu Vojvodine

Izložba fotografija posvećena Bačkom Monoštoru, biseru Specijalnog rezervata prirode "Gornjem Podunavlju", koji je od juna 2017. godine zaštićen i od UNESKO-a, biće otvorena u sredu, 26. decembra u Arhivu Vojvodine, u ulici Žarka Vasiljevića 2a.

Izložba je rezultat rada 14 renomiranih fotografa Foto kluba "Rada Krstić" iz Sombora i Foto asocijacije Vojvodine koji su tokom jeseni boravili na Drugom foto safariju u Bačkom Monoštoru.

Zainteresovani će na izložbi imati priliku da vide radove: Darka Dozeta, Dušana Kozoderovića, Gorana Baraća, Gorana Mulića, Ištvana Viraga, Jaroslava Papa, Jovana Đikića, Lidije Andrejev, Nenada Mihajlovića, Petra Zamboa, Radivoja Hadžića, Roberta Getela, Slađane Pantelić i Snežane Lerh.

Na izložbi će se obratiti poznati fotograf prirode Jaroslav Pap koji decenijama svoju inspiraciju najvećim delom pronalazi baš u tim krajevima, organizatorka safarija Zdenka Mitić predsednica udruženja "Podunav" i diplomirani ekolog Vanja Petković, rođena Monoštorka i predsednica humanitarno ekološkog udruženja "Čepom do osmeha".

Glavni cilj organizovanja foto safarija i pratećih izložbi je da lokalna zajednica u saradnji sa fotografima i foto udruženjima, združeno, vizuelnim stvaralaštvom promoviše očuvanje kulturne baštine lokalnog stanovništva i prirodna bogatstva UNESKO Rezervata Biosfere "Bačko Podunavlje" ali i da doprinese popularizaciji turističkih potencijala tog regiona.

Izložba će biti otvorena u 19 časova, a postavka se može pogledati do 20. januara 2019. godine.

Izvor: 021.rs

Još vesti iz kategorije...

Top