Somborske vesti

Isporuka pete tranše prehrambenih paketa za socijalno ugrožena lica u selima

Juče je iz prostorija Crvenog krsta Sombor upućena tranša prehrambenih paketa za socijalno ugrožena lica nastanjena u naseljenim mestima na teritoriji grada Sombora.

Radi se o 550 prehrambenih paketa koje će korisnici socijalne pomoći preuzeti u mesnim zajednicama svog stanovanja. Humanitarna pomoć danas je upućena u Bački Monoštor, Bezdan, Kolut, Bački Breg. Socijalno ugrožena lica u ostalim naseljenim mestima prehrambene pakete primiće u toku sutrašnjeg dana.

Distribuciji prehrambenih paketa za socijalno ugrožena lica u selima prisustvovao je i predsednik Skupštine grada primarijus dr Zoran Parčetić, koji je istakao da će lokalna samouprava u Somboru i u narednoj godini nastaviti sa ovom humanitarnom akcijom, jer su već planirana sredstva za ovu namenu u budžetu grada za 2019 godinu.

„Trenutno se u Centru za socijalni rad vrši revizija socijalno ugroženih lica, te ima naznaka da će njihov broj biti manji u odnosu na prethodne godine. Tako da ova humanitarna akcija ni na koji način neće biti ugrožena“, rekao je primarijus dr Zoran Parčetić predsednik Skupštine grada Sombora.

Kao i u prethodnim tranšama, sadržaj paketa je isti, odnosno paketi sadrže po tri kilograma pirinča i šećera, četiri kilograma pasulja, tri litra ulja, testeninu, konzervirano povrće i druge prehrambene potrepštine.

Još vesti iz kategorije...

Top