Somborske vesti

Grupa odabranih đaka na jedan ciklus NTC radionca besplatno u Somboru

U subotu, 24.11.2018.godine, u 08.30 časova počele su sa radom besplatne NTC radionice u Somborskoj Gimnaziji „Veljko Petrović“ sa uspešnom i darovitom decom koja su odabrana od strane učitelja i stručnih službi škola. Grupu učenka čine 30 đaka uzrasta četvrtog razreda, ukupno iz pet osnovnih škola i to: OŠ “Dositej Obradović”, OŠ “Nikola Vukićević, OŠ “Ivo Lola Ribar”, OŠ “Avram Mrazović” i OŠ “Bratstvo i jedinstvo” po dva učenika iz svakog odeljenja. Radionice će se održavati subotom tokom decembra i januara meseca, u trajanju od 90 minuta.
Radionice su osmišljene na dinamičan i zanimljiv način, gde se smenjuju intelektualni rad i motorične aktivnosti učesnika u interakciji. Radimo na razvoju kreativnog i funkcionalnog razmišljanja i efikasnog učenja. Na kraju ciklusa, učenici će dobiti NTC diplome, sa potpisom autora NTC programa o završenom ciklusu pohađanja ovog volonterskog kruga.

Realizacija NTC programa u Somboru kroz NTC radionice i osam susreta od po sat i po vremena sadrži i osnovni i viši nivo povezivanja sadržaja koje radimo kroz NTC sistem učenja. Tokom ove školske godine odlučili smo se da decu koja imaju dobar potencijal i naznake darovitosti ohrabrimo kroz ovaj ciklus radionica za dalje napredovanje u svom učenju i radu. Tokom besplatnih radionica radićemo vežbe, primere i veštine pamćenja, kreativnosti i asocijativnog pamćenja. Ujedno povećavamo zainteresovanost dece kroz igru i igrom uvezane pojmove i značenja pa preko crteža i znakova, asocijacija i zabavnog načina prikazivanja svog viđenja pokaznih primera na više različitih načina.
Primena Ntc učenja u radu i pamćenju značanjno može povećati nivo funkcionalnog znanja dece jer ne učimo na pamet već sa razumevanjem.
Informacije o novom upisu svih uzrasta na NTC radionice u Somboru možete pratiti putem sajtova www.smartedu.co.rs , www.ntcucenje.com , putem FB stranice NTC sistem učenje, Sombor.

NTC sistem učenja se sprovodi u 16 zemalja Evrope. Sadrži brojne benefite u svim sferama dečjeg razvoja. Takođe, akreditovan je seminar od strane Ministarstva prosvete Srbije za učitelje i vaspitače, te se implementacija NTC programa sprovodi na više nivoa u svrhu boljeg rešavanja problemskih zadataka i situacija.

Ciljevi radionica:
Podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti svih učenika koji učestvuju u programu;
Sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu;
Razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje);
Pravovremeno uočavanje darovitih učenika i podsticanje razvoja njihove darovitosti.

Upis dece svih uzrasta na nov ciklus radionica u Somboru je od 25.januara 2018. godine. Upisujemo od najmlađih: bela grupa je uzasta od 4 – 5 godina, žuta od 5 – 6 i po godina, narandžasta grupa - prvaci, plava grupa – deca II i III razreda, zelena grupa – IV i V razred i science grupa VI i VII razred. Prijave su moguće i putem sajta www.smartedu.co.rs i putem e maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Još vesti iz kategorije...

Top