Somborske vesti

Gradonačelnica Sombora sa saradnicima razgovarala sa građanima Doroslova

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović juče je sa saradnicima u prostorijama Mesne zajednice „Doroslovo“ razgovarala sa građanima ovog naseljenog mesta.

Ovo je samo jedan u nizu ovakvih sastanaka u okviru akcije „Otvoreni dani“ koji se organizuju svake prve subote u nekoj drugoj mesnoj zajednici na teritoriji Grada Sombora.

Stanovnici Doroslova predočili su gradonačelnici različite predloge za poboljšanje života svih sugrađana, a bilo je i molbi za rešavanje ličnih problema. Najviše građana interesovalo se za vodosnabdevanje, za šta su dobili odgovor da se uskoro završava javna nabavka i da je Doroslovo prvo mesto koje će imati kompletno rekonstruisanu vodovodnu mrežu. Bilo je i pitanja o održavanju puteva, a posebno onih atarskih. Odlaganje kabastog otpada, kao i u drugim naseljenim mestima bila je jedna od tema, a prema rečima gradonačelnice, rešenje ovog problema za sva naseljena mesta očekuje se već narednog meseca postavkom kontejnera za tu vrstu otpada, a da za odlaganje uginulih životinja svi građani treba da pozovu službu JKP „Čistoća“ na broj 025/415-788, a transport i odlaganje je potpuno besplatno. Predočen je i problem zelenila koje smanjuje preglednost u saobraćaju, za šta će nadležna inspekcija proveriti na terenu, pa će se po njihovoj proceni pristupiti saniranju problema.

Uz gradonačelnicu Dušanku Golubović na prijemu građana u MZ „Doroslovo“ bili su načelnica Gradske uprave grada Sombora Helena Roksandić Musulin, gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti i investicije Miroslav Kovačić, direktor JKP „Prostor“ Sombor Goran Nonković, izvršni direktor poslovnog sistema JKP „Vodokanal“ Sombor Ozren Kovačić i v.d. direktor JKP „Zelenilo“ Sombor Momir Mioković.

Kako bi izašla u susret potrebama građana, gradonačelnica će nastaviti da obilazi mesne zajednice Grada Sombora. Sledeći ovakav sastanak održaće se 5. oktobra u Mesnoj zajednici „Bezdan“. Građani koji nisu u mogućnosti da dođu na ove sastanke, a imaju želju da se obrate gradonačelnici, pitanja u pisanoj formi mogu predati u svoju mesnu zajednicu, ili poslati na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., nakon čega će odgovor od gradonačelnice dobiti u pisanoj formi na svoju kućnu adresu.

Top