Somborske vesti

Gradonačelnica Dušanka Golubović potpisala Sporazum o saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović u ime Grada Sombora danas je potpisala Sporazum o saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom. Cilj Sporazuma je osnaživanje saradnje Grada Sombora i Republičkog geodetskog zavoda radi unapređenja poslovne klime u Srbiji.

Sporazum je potpisan u okviru Međunarodne konferencije „Digitalizacijom do razvoja za održivu budućnost u Istočnoj Evropi“, koja se održava u Vrdniku od 18. do 20. septembra 2019. godine u organizaciji Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) zajedno sa Zajedničkim istraživačkim centrom Evropske komisije (EC JRC), Svetskom bankom (WB), Ekonomskom komisijom Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE), Organizacijom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (UNFAO) i Ekspertskom komisijom Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama za Evropu (UNGGIM-Europe).

Na Konferenciji, koja se bavi uticajem digitalnih tehnologija na društvo, njihovim prednostima i mogućnostima, ispred Grada Sombora učestvovale su gradonačelnica Dušanka Golubović i načelnica Gradske uprave Helena Roksandić Musulin.

Top