Somborske vesti

Grad Sombor dobio sredstva od pokrajine za unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta

Darko Radulović, gradski većnik za oblast poljoprivrede potpisao ugovore po osnovu 3 konkursa iz oblasti unapređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 254 ugovora predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava po osnovu 5 konkursa, koji se odnose na unapređivanje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta. Za realizaciju ovih ugovora Pokrajinska vlada obezbedila je oko 350 miliona dinara.

Grad Sombor je po osnovu tri konkursa dobio 8.443.097,83 dinara. Na konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za opremanje poljočuvarske službe na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini gradu je odobreno 123.950,10 dinara. Po konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za uklanjanje divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta, odnosno privođenje nameni poljoprivrednog zemljišta na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini odobren je iznos od milion dinara, a najviše sredstava grad je dobio po konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini i to 7.319.147,73 dinara, a grad će obezbediti ostatak sredstava u iznosu od 11.250.000,00 dinara.

U ime grada Sombora ugovore je potpisao član gradskog veća za oblast poljoprivrede Darko Radulović.

„Unapređivanje poljoprivredne proizvodnje prioritet je Pokrajinske vlade. Ove godine otvorili smo tržište Kine u nekoliko provincija a očekujemo otvaranje i tržišta Tunisa i Egipta“, istakao je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada zajedno sa lokalnim samoupravama radiće zajedno na uređenju kanalske mreže kako bi se poboljšalo odvodnjavanje, kao i na uklanjanju divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta, rekao je predsednik Mirović i dodao da će se ovim sredstvima obezbediti i opremanje poljočuvarske službe.

Još vesti iz kategorije...

Top