Somborske vesti

Evidentiranje dece za upis u osnovnu školu od 5. februara

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora raspisalo je oglas za upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole (u gradskim i seoskim osnovnim školama) vršiće se u periodu od 05. do 20. februara 2020. godine.

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2013. godine do 1. marta 2014. godine. Dete starosti od šest do šest i po godina (po želji roditelja) može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu, takođe, dete starosti od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili nekih drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred nakon provere znanja.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole vrše roditelji, odnosno staratelji ili organ starateljstva za decu pod starateljstvom.

Upis dece u gradske osnovne škole vršiće se u Odeljenju za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora, soba 226 a, drugi sprat, Trg cara Uroša 1, Sombor (zgrada Županije), svakog radnog dana od 07,30 do 15,00 časova.

Prijavljivanje dece u naseljenim mestima: Aleksa Šantić, Bezdan, Bački Breg, Bački Monoštor, Čonoplja, Doroslovo, Gakovo, Kolut, Kljajićevo, Rastina, Riđica, Stanišić, Stapar, Svetozar Miletić i Telečka, vršiće se u osnovnim školama u istom terminu.

Za prijavu deteta roditelj/staratelj, na uvid podnosi: izvod iz matične knjige rođenih za dete, važeću ličnu kartu roditelja ili staratelja sa tačnom adresom stanovanja i rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom.

Nakon završenog evidentiranja dece, škole će pisanim putem obavestiti roditelje o terminima upisa i proveri spremnosti dece za polazak u školu.

Top