Somborske vesti

"Dame trče! 2019"- šesto izdanje ženske trke

Šesto izdanje manifestacije ''Dame trče!2019'' održaće se u nedelju 29.09.2019. godine - simbolično pred početak meseca borbe protiv raka dojke. Promovisanje fizičke aktivnosti kao jednog od faktora za unapređenje zdravlja ovog puta - dama. Trči se pet kilometara i svaka dama koja istrči ili prošeta bar jedan kilometar dobija diplomu za učešće na manifestaciji. Učesnice koje istrče svih pet kilometara dobijaju učesničku medalju i diplomu, a pet najbržih dama dobijaju pobedničke pehare i poklone partnera trke.

Učešće na trci je besplatno i pravo učešća ovog puta ima samo lepši pol. Prethodna izdanja ove manifestacije izazvala su veliko interesovanje pripadnica lepšeg pola i obezbedila održivost ove manifestacije koja svakim novim izdanjem postaje lepša i veća. Trku su trčale gradonačelnica Sombora, ataše za kulturu ambasade SAD u Srbiji, glumice kao i brojne druge javne ličnosti grada Sombora.

Start trke je u 16h ispred gradskog kupališta ’’Štrand’’, dok će se pred sam start trke Dame trče, sa startom u 15:50h biti održana Trka za srećnije detinjstvo uz podršku Crvenog Krsta Sombor. Naši najmlađi će trčati svojih 500 metara, a učešće i na ovoj trci je besplatno za sve klince i klinceze.

Partneri ’’Somaratonu’’ u organizaciji ove manifestacije su Crveni krst Sombor i Društvo za borbu protiv raka Sombor, podršku su ove godine pružili i Avon, Ardent centar Sombor, Sagal Sombor kao i Galerija ’’Milan Konjović’’ Sombor.

Somaraton pozive sve učesnike manifestacije da se nakon trke svi zajedno pridružimo koncertu Sergeja Ćetkovića koji će se održati u Somboru, gde Avon i Društvo protiv raka Sombor obeležavaju ’’roze’’ dan u našem gradu kao podrška za sve naše dame.

Top