Somborske vesti

CRVENI KRST U SOMBORU: Peglaju veš za mame

U okviru Crvenog krsta u Somboru radi Servis za podršku roditeljstvu. Trenutno usluge koristi oko 100 osoba, a novac obezbeđen do decembra

PRI Crvenom krstu u Somboru od oktobra prošle godine radi Servis za podršku roditeljstvu, a finansira se najvećim delom iz državnog projekta podrške porodicama i mera populacione politike, i iz gradske kase. Zaposleni roditelji dvoje i više dece, mlađe od 15 godina, u servis donose veš na peglanje i to sve besplatno. Posle samo dođu i odnesu čist i ispeglan veš svojoj deci.

Prema rečima Biljane Klipa, sekretarke CK, cilj Servisa jeste da se olakša zaposlenim roditeljima, kako bi mogli više vremana da provedu sa decom.

- Prvi poziv koji smo realizovali 2018. pokazao se odličnim i nedavno smo objavili drugi poziv i pozvali roditelje da se jave i koriste usluge našeg Servisa za podršku roditeljstvu - kaže Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora.

Inače, ovaj program će zasad trajati do kraja godine, sa mogućnošću produžetka, i za to je obezbeđeno nešto više od 3,6 milona dinara iz državne kase, dok je loklana samouprava izdvojila dva miliona dinara.

- U planu je kupovina dodatne opreme za opremanje servisa i vozila za realizaciju programa u naseljenim mestima.

- Ovde radimo peglanje veša i pranje posteljine, kao i ćebadi za zaposlene porodice. Usluge Servisa trenutno koristi oko 100 osoba - veli Biljana Klipa.

Jasna Engert radi na peglanju majica i dečje garderobe i ističe da joj nije teško, te da je srećna kad vidi zadovoljne roditelje koji dolaze po čist i ispeglan veš.

- Veoma sam zadovoljna uslugama servisa jer radim u smenama, i ne moram da razmišljam o pranju i peglanju veša moje dvoje dece. Sada imam više vremena da posvetim deci oko učenja i da ih izvedem u prirodu - zadovoljno kaže Mirjana Jozić.

RADNO VREME

- SERVIS za podršku roditeljstvu radi radnim danom od sedam do 15 časova, a na pranju i peglanju su angažovane tri radnice. Sve porodice sa decom do 15 godine, za naše usluge mogu da se jave u CK svakog radnog dana - pojašnjava Biljana Klipa, sekretarka CK Sombora.

Izvor: novosti.rs

Još vesti iz kategorije...

Top