loading...

Somborske vesti

ARK Somaraton na polumaratonu "Memorijal Prof. dr Franja Fratrić"

U nedelju 02. decembra u Novom Sadu na Petrovaradinu održan je 16. polumaraton ''Memorijal prof. dr Franja Fratrić'' koji nosi ime prerano preminulog sportskog stručnjaka Franje Fratrića. Treba takođe napomenuti da je ovo jedina trka u okruženju sa takozvanim ''hendikep'' vremenom starta kojim se izjednačavaju svi trkači bez obzira na godine jer trku prvo počinju najstariji trkači.

Po lepom ali hladnom vremenu pored neposredne blizine Dunava trčale su se trke na 21 km, štafetna trka na istoj dužini i trka na 5 km. Na glavnoj polumaratonskoj trci učestvovalo je 108 takmičara, a kroz cilj prvi je prošao Zoran Janković iz Kule. Drugoplasirani je bio član Ark ''Somaraton'' iz Sombora Đuka Čeljuska dok je takođe somaratonac Miloš Kesić trku završio na odličnom četvrtom mestu.

Polumaratonsku deonicu uspešno su još istrčali i Darko Petrović, Nikola Tanušaj, Arpad Šarkezi, Zoran Nikolić, Đorđe Vučković, Tijana Odobašić i Miloš Petrović.
Član ARK Somaraton Milan Kovačić bio je u sastavu štafete iz Ak Apatin i zauzeo je treće mesto.

Na trci na 5 km učestvovalo je 60 trkača, gde je članica ''Somaratona'' Mirjana Došen osvojila četvrto mesto dok je istu dužinu uspešno istrčala i Danica Grujić Firanj.

Web preporuke

loading...

Još vesti iz kategorije...

Top