četvrtak, 02 februar 2023 07:07

Apatinski atletičari na Kupu evropskih šampiona u krosu

Španski grad Oropesa Del Mar, koji se nalazi u provinciji Kasteljon, narednog vikenda, od 3. do 5. februara 2023. godine, ugostiće najbolje evropske atletske klubove iz 22 evropskih zemalja, koji će nastupiti na najprestižnijem klupskom kros takmičenju Kupu evropskih šampiona u krosu.

Republiku Srbiju, AP Vojvodinu, opštinu Apatin i Srpski atletski savez na Kupu evropskih šampiona drugu godinu za redom predstavljaće muška seniorska ekipa Atletskog kluba Apatin, ekipni šampion Srbije u krosu na Prvenstvu Srbije održanom 22. oktobra 2022. godine u Novom Sadu. Učešće na ovom prestižnom takmičenju pod okriljem Evropske atletske federacije izborile su šampionske i vicešampionske ekipe sa nacionalnih šampionata Starog kontinenta, u kojem će učešće uzeti 435 takmičara i takmičarki iz 78 klubova iz 22 evropske zemlje. Republiku Srbiju u Španiji, pored seniora AK Apatin, predstavljaće vicešapion Srbije kod seniora AK Leposavić i ženska seniorska šampionska ekipa AK Srem Sremska Mitrovica.

Put Španije ekipa kreće danas u četvrtak, 2.februara, u ranim jutarnjim časovima sa aerodroma u Temišvaru. Tehnički sastanak i oficijelni trening održaće se u subotu 4.februara, dok je za takmičarski dan određena nedelja, 5.2.2023. godine.

Atletski klub Apatin u Španiji nastupiće u sastavu koji je osvojio šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u krosu 2022. godine: Đuro Borbelj (kapiten ekipe), Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i Dušan Krstić. Ekipa na prvenstvu neće imati vođu zbog nedostatka finansijskih sredstava za finansiranje, usled čega je akcenat stavljen samo na učešće takmičara na ovom najjačem evropskom klupskom takmičenju.
Muška seniorska trka na 8720 metara (2 kraća kruga po 1450 metara i tri veća kruga po 1940 metara) u kojoj će nastupiti članovi AK Apatin, startovaće u 11,45 časova i u kojoj će se za titulu ekipnog prvaka Evrope boriti 28 klubova iz 17 zemalja.

Ovogodišnje izdanje Kupa evropskih šampiona u muškoj seniorskoj konkurenciji biće 58. po redu i jedno je od najstarijih takmičenja, dok će seniorke po 40. put nastupati na ovom prestižnom takmičenju iz kalendara evropske atletike.
Maksimalan broj takmičara po timu je četiri, za ekipni poredak se boduje plasman tri najbolja takmičara i takmičarke.

Učešće AK Apatin drugu godinu za redom na najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju pokazatelj je da klub koji postoji preko dve decenije ima kontinuitet u ostvarivanju izvrsnih rezultata. U 2022. godini članovi kluba osvojili su ukupno osam medalja na zvaničnim prvenstvima Srbije (5 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronzane) što je najveći broj u istoriji kluba. Pored sjajnih ostvarenja jedan od najvažnijih segmenata je da se sprovodi rad sa mladim atletičarima, kroz organizaciju besplatnih trening koje klub sprovodi od samog osnivanja 2001. do danas.

Izvor: Radio Apatin

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.