četvrtak, 07 jul 2022 07:57

UPOZORENJE ZA VOZAČE: PARKIRANJE U PARKU ĆE SE KAŽNJAVATI!

 

Sutra počinju 58. Apatinske ribarske večeri. S obzirom da se očekuje veliki broj posetilaca, iz Turističke organizacije Apatin apeluju na vozače da svoja vozila ne parkiraju u gradskom parku.

-Parkiranje u gradskom parku je kažnjivo, a na ulasku u park biće redari, koji će sprečavati parkiranje i usmeravati na mesta dozvoljena za to. Parking mesta koja mogu da se koriste su na staroj i novoj pijaci, u ulici Miloša Obilića, kod hale i osnovne škole, železničke stanice, stadiona OFK „Mladost“, Lidla, u ulici Duška Trifunovića, kao i drugim mestima u gradu koja su predviđena za parkiranje, navode u Turističkoj organizaciji.

Slažemo se, postoje mesta predviđena za parkiranje a park to, svakako, nije. Ali, činjenica je da parkinga nema dovoljno, jer se o ovom problemu nije razmišljalo kad su ti, novi parkinzi projektovani, rekonstruisani i građeni.

Podsetimo, upravo uz obrazloženje da su potrebna dodatna parking mesta, rekonstruisana je ulica Petefi Šandora, u delu od Dimitrija Tucovića do Stanka Opsenice. I, umesto najavljenih, dodatnih brojnih parking mesta, koja su bila potrebna upravo zbog brojnih dešavanja na Trgu Nikole Tesle, a za koje je bilo dovoljno prostora, napravljeno je svega nekoliko koji ne zadovoljavaju potrebe ni onih koji žive u toj ulici.

Takođe, ulica Duška Trifunovića je prebukirana i običnim danima i žitelji te ulice često ne mogu da pronađu slobodno mesto za parkiranje. Parking iza Maksija je rekonstruisan, ali umesto racionalno iskorišćenog prostora, novim projektom je ostao bez sedam, osam mesta za parkiranje u odnosu na stari. Slično je i sa parkingom u prolazu ka esovima. I tamo je manje nekoliko parking mesta, jer su ostavljene „zelene površine“ koje se nikada nisu zazelenele...

Dakle, mesta za parkiranje neće biti dovoljno ni za ove Ribarske večeri, kao i za sve prethodne. Prilika da se ovaj problem bar delimično reši je propuštana više puta. Park je, godinama, služio kao nužni „parking“ za one koji nemaju kud. Da li će se ta tradicija prekinuti sutra, videćemo...

izvor:apatinskenovine.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti