Zamenik predsednika opštine Apatin nagradio apatinske sportiste za ostvarene rezultate Zamenik predsednika opštine Apatin nagradio apatinske sportiste za ostvarene rezultate
subota, 26 septembar 2020 07:25

Zamenik predsednika opštine Apatin nagradio apatinske sportiste za ostvarene rezultate

Apatin ima dugogodišnju tradiciju uspešnih sportista koji iz godine u godinu donose dobre rezultate i nagrade u našu opštinu, te je tako na lep način promovišu.

U prethodnom periodu su se po dobrim rezultatima istakli Goran Ćopić i Lana Marić, što je bio povod da ih u „plavoj sali“ opštine Apatin ugosti i nagradi zamenik predsednika naše opštine Radovan Đukić.

Đukić se zahvalio našim sportistima na rezultatima i promociji naše opštine, te im poželeo mnogo uspeha i u nastavku njihovih uspešnih karijera.

Naša obaveza kao opštine jeste da prepoznamo svačiji trud i rad koji daje rezultat i tu smo kao opština da vas svaki put podržimo i nagradimo za sve ono što ste učinili za promociju naše opštine. – rekao je zamenik predsednika naše opštine
Podsećanja radi, u rumunskom gradu Drobeta-Turnu Severin proteklog vikenda je održano Balkansko prvenstvo u bodibildingu, a reprezentacija Srbije je osvojila devet zlatnih, četiri srebrne i pet bronzanih medalja.
Za našu reprezentaciju je nastupio Apatinac Goran Ćopić koji je u kategoriji klasik fizik osvojio prvo mesto i zlatnu medalju.

Naš sugrađanin je već pet godina član reprezentacije Srbije, i redovno osvaja medalje za našu zemlju. Iako po godinama spada u veterane, Ćopić se još uvek veoma uspešno takmiči u seniorskoj konkurenciji što potvrđuje i ovaj rezultat.

Zahvaljujući velikom trudu i zalaganju, Lana Marić je postala kadetski reprezentativac Srbije u košarci. Lana je košarku počela da trenira pre tri godine u Košarkaškom klubu „Dunav“, da bi zbog brata koji je takođe košarkaš, prešla u KK „Apatin“. Pošto u Apatinu ne postoji ženski košarkaški klub, Lana trenira sa muškom ekipom KK „Apatin“, što joj kako kaže ne predstavlja nikakav problem.

Sarajevo će biti domaćin košarkaškog prvenstva Evrope za kadetkinje U-16. Na takmičenju koje bi trebalo da se održi naredne godine u avgustu učestvovaće i reprezentacija Srbije, koja je prošlog meseca održala mini pripreme. Među 16 košarkašica 2005. godište koje su deset dana trenirale u zemunskoj dvorani „Vizura“ bila je i mlada Apatinka Lana Marić koja je godinu dana mlađa, ali je svojim radom i kvalitetom već uspela da se nametne selektorki Biljani Stanković.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti